Du är inte inloggad.

Artikel

Lufta element

Det är inte lätt att ta hand om hemmet och det är lätt hänt att man istället för att göra det själv tar in hantverkare för dyra pengar! En hel del kan man dock göra själv och jag insåg häromdagen att förutom att man sparar pengar även känner sig väldigt duktig efteråt!

En sådan typisk sak som du kan utföra själv med hjälp av en del riktlinjer och tips är att lufta element. Det är dock viktigt att man läser på ordentligt innan kring vilken sorts element man har och vilka misstag man bör undvika under processens gång.

Under vinterhalvåret kan det som bekant bli riktigt kallt i Sverige och det är viktigt att ens element levererar den värme som de ska. Med tiden kan dock luft komma in i elementen och speciellt om du bor några våningar upp kan du stöta på problem. Du kanske märker att de inte ger den värme de ska eller att de inte är jämnvarma. Det vanligaste tecknet på att något är fel är helt enkelt att rumstemperaturen är märkbart lägre än normalt och då gäller det att hitta vilka element som inte genererar tillräckligt mycket värme.

När du hittat de element du misstänker inte levererar bör du känna om de är lika varma hela vägen om. Om de är ojämna lär du behöva lufta dem. Se då till att du använder en elementnyckel, lägg en handduk under och börja sedan att försiktigt skruva på ventilen. Se till att skruva tills det kommer vatten och då är det dags att sluta. Ge det sedan några timmar och om det inte är bättre då lär det vara något annat problem och då lär du behöva hjälp!

Lycka till med luftandet!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Flyttstädning i Stockholm
Ett Rent Hem - Städfirma i Stockholm
Köpa bil av bilhandlare eller privatperson?
Verner Panton
Badrumsrenovering Djursholm