Du är inte inloggad.

Artikel

Lyckad konferens med en konferensarrangör

När konferensen nalkas innebär det ofta att en överväldigande lång att-göra-lista måste genomföras för att det ska bli lyckat. Tidsplanering är a och o. Vilka lokaler behövs för att rymma deltagarna? Var borde lokalerna vara för att säkerställa att deltagare kan ta sig dit och hem på enklast möjliga sätt? Eller kan deltagarna till och med gå till konferensen? Vilka talare och seminarier ska ingå? Vad för mat och dryck ska beställas, av vilka leverantörer och hur ska maten serveras till deltagarna? Vilka deltagare ska bjudas in och hur ska konferensen marknadsföras till deltagarna? Hur ska konferensen utvärderas och deltagarnas åsikter dokumenteras? Dessa och många andra beslut behöver tas inför arrangerandet av en konferens.

 

Istället för att spendera en månads heltidstjänst för att arrangera konferensen så är det fördelaktigt att kontakta en konferensarrangör istället! Konferenser kräver noga planering och struktur med tydliga deadlines. Projektledaren behöver klara av att ha många bollar i luften på en och samma gång. Det innebär att jobbet kan upplevas mycket stressande och påfrestande, särskilt som konferensdatumet nalkas. Därför anställer många företag proffs. Detta gör att företaget i fråga kan fokusera på innehåll och företagets dagliga ruljans. Det finns en uppsjö av konferensarrangörer som hanterar alla detaljer av planering och genomförande.

 

Det vanligaste sättet är att arrangören träffar företaget för att gå igenom detaljerna kring den kommande konferensen. Kriterier och önskemål skrivs ner i en konkret projektplan. När denna projektplan godkänts av båda parter börjar konferensarrangören den konkreta planeringen. Samtidigt kan företaget som står bakom konferensen räkna ner dagarna till konferensdatumet utan att spendera alltför många timmar på planering och genomförande. Genom att låta deltagare göra en utvärdering av konferensen kan förbättringar göras till nästa gång. På samma sätt kan även samarbetet mellan företaget som står bakom konferensen och konferensarrangören göras bättre nästa gång.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Dina rättigheter i vardagen
Importera från Kina med låg budget
Allt om Ben Affleck
Presentreklam - behövs det verkligen?
Tips om du behöver besikta bilen