Du är inte inloggad.

Artikel

Massage - mer än bara strykningar och armbågar

Olika typer av massage

Det finns som sagt många olika typer av massagebehandlingar och därför så kan man inte ge en beskrivning som är generell och som gäller alla. Idag kan du få massage i Uppsala som bygger på det klassiska svenska konceptet eller på kunskap från Fjärran Öst. Det finns massageterapeuter som jobbar enbart med händerna och terapeuter som även tar hjälp av maskiner för att få mer effekt. När du vill få hjälp med hälsoproblem så ska du noga ta reda på att massagen utförs på ett sätt som är effektivt och säkert, så gå alltid till en certifierad klinik där man börjar med att undersöka dig för att sedan föreslå en viss typ av behandling i Uppsala.

Viktigt att tänka på

Om du får en massage där det ingår kräm, olja eller någon annan form av preparat så måste du tänka på hur du klär dig. Man kan inte tvätta bort allt direkt efter en behandling så det finns risk för fläckar på kläder. Välj därför att klä dig i sådant som kan ta fläckar. För att få veta om din behandling kommer att innebära olja eller kräm så ska du fråga om detta när du bokar en massagebehandling eller då du kommer för ett första möte och konsultation. Din massageterapeut kommer att kunna ge dig råd om hur du ska klä dig inför massagen för att inte riskera att förstöra dina kläder. Den som får en välgörande massage på ett Spa ska definitivt betänka att oljor kan lämna både spår och lukt på kläder.

Boka en tid

Bra kliniker är ofta fullbokade, så är det bara. När du ringer för att boka en tid för massage i Uppsala så får du vara beredd på att du kanske inte kan komma samma dag. Lite väntetid får man stå ut med, men det ska gå att få ett program inbokat så att behandlingsplanen inte störs av att behandlingstillfällen uteblir. Av denna anledning så kan det vara en fördel att uppsöka en klinik där det jobbar flera massörer och massageterapeuter som samarbetar i det fall att någon uteblir så att patienter inte blir lidande.

Välj rätt klinik

Den som aldrig har fått massage förr kanske tycker att det är svårt att veta vilken klinik man ska välja. Man kan förvisso få mycket information om massage i Uppsala på nätet, men en hemsida kan ju inte ge varje individ information som berör de egna problemen. Därför ska man se till att boka in ett möte med den massör eller massageterapeut i Uppsala som man tycker verkar vettig. Vid ett sådant möte så kan man diskutera vad som orsakar smärtor och hälsoproblem och hur en behandlingsplan med regelbunden massage skulle kunna se ut.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Viktminskning
Vad kan jag förvänta mig av en cirkulation booster
Vinterförbered din hud
Smärta och problem orsakade av dålig hållning
Tantekniska produkter Stockholm