Du är inte inloggad.

Artikel

Min LED lampa har dåligt ljus!

Det kan vara svårt att köpa en LED lampa. Folk säger hela tiden olika saker när man ska jämföra dem med de gamla klassiska glödlamporna eller halogenlamporna. En del säger att man ska dela på 2, dvs att en glödlampa på 50W motsvarar en LED lampa på 50W. En del säger att man ska dela på 5, dvs att en glödlampa på 50W motsvarar en LED lampa på 10W. Den verkliga kalkylen är snarare att en glödlampa på 50W motsvarar en LED lampa på 5W. Det betyder alltså att man kal dividera med 10, för att få fram. Så man sparar alltså 900% på att byta till en LED lampa.

Men det gäller inte alltid. För att få ett pålitligt resultat måste man välja en leverantör som vet vad dem snackar om. Det måste vara bra produkter som verkligen håller denna prestanda. För att få ut samma ljus så måste man hitta en leverantör som leverarar lampor som har ett ljusutbyte med cirka 90 lumen per watt. Har man detta, så får man ett väldigt likt ljus som motsvarar en glödlampa.

Men hur får jag reda på detta då? Jo, om din leverantör är att lita på, så ska detta stå i den tekniska specifikationen. Det är nästan leverantörens skyldighet att ALLTID skriva ut fullständig teknisk specifikation på detta, eftersom det annars är svårt för kunden att veta vad man köper. Skulle det inte stå, och du ändå vill handla av denna leverantör, så är det bara att skicka ett mail, eller ännu bättre ringa dem och fråga de frågor som du har om produkten. Lycka till med sökandet efter en bra LED lampa!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Takläggare Stockholm
Tips för att få bra belysning när du inreder vardagsrummet
Inredningsdetaljer – något för varje rum
Flyttstädning
E-handel - 2014 års boom?