Du är inte inloggad.

Artikel

Motion är viktigt för själ och kropp

Att träna och motionera har blivit en livsstil i Sverige. De flesta vet att det är osunt att bli för stillasittande utan att träna och röra på sig i tillräckliga portioner. Det handlar för många inte längre bara om att tappa vikt. Vi mår helt enkelt inte bra psykiskt och mentalt om träning uteblir. Det finns helt enkelt för många skäl för att inte motionera idag, fysiska aktiviteter är ett måste idag. Dagens trend går mot att folk i allt högre utsträckning besöker gymmet. Lågprisalternativen som till exempel Fitness 24 Seven med flera är de allra populäraste landet över.

Motion betyder ökad livsglädje

Regelbunden motion har många fördelar. Inte minst minskar det risken för depression och har en direkt inverkan på vår själ och kropp. Vi mår bra i sinnet av träning i och med att det bland annat frigörs endorfiner som vår oss att känna välmående nästan direkt. Hur deprimerade vi än känner oss så har vi alltid träning och motion att förlita oss på som lyfter upp oss. Dessutom sover vi bättre om vi motionerar. Efter varje ansträngning fysiskt gör vi ordning vår kropp för en god natts sömn.

Mindre stress och mer fokus

Regelbunden motion minskar stressnivåerna menar många forskningsrön. All form av ångest, stress och oro reduceras när vi koncentrerar oss på träningen. Tack vare att endorfinerna ökar minskar de substanser som orsakar stress och oro. Fysisk träning ger bra energinivåer. Många tror att vi förlorar energi när vi tränar men ju mer vi tränar desto mer energi kommer vi att få. Om vi känner oss dåsiga och trötta så blir vi ju genast piggare om vi tar en promenad.

Djupare forskning inom hälsosjukdomar menar också att folk som tränar och motionerar löper mindre risk att drabbas tyngre ålderssjukdomar som Alzeheimers och senilitet. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vita tänder
Hjälpmedel i Stockholm & Sverige
Skäggvård
Riskfaktorer för Hälsporre & Plantar Fasciit
Allt du behöver veta om CrossFit