Du är inte inloggad.

Artikel

När det är dags att flytta

Om du ska flytta till en annan stad eller bara byta lägenhet så finns det några saker man behöver tänka på för att flytten ska bli så enkel och smidig som möjligt. Det första steget är naturligtvis att ordna en ny bostad om man inte redan har gjort det. Det finns många hemsidor på internet som listar lediga lägenheter som finns tillgängliga på marknaden. När man har hittat en bostad man vill flytta till och kontraktet är på skrivet är det dags att börja tänka på det praktiska kring flytten.

Anlita en pålitlig flyttfirma

 Det är en god idé att anlita en pålitlig flyttfirma i Göteborg, Stockholm eller på annan ort som hjälper till med transporten av möbler och andra saker man vill ta med sig från den gamla lägenheten. Man kan hitta många bra flyttfirmor i sitt område genom att göra en sökning på nätet. Var noga med att läsa vad tidigare kunder har skrivit om flyttfirman. Det är inte så roligt att upptäcka att flyttfirman man anlitade är oseriös och hade sönder hälften av alla möbler de transporterade till nya lägenheten. Fråga gärna kollegor eller kompisar som nyligen flyttat vilken flyttfirma de använde, eller läs igenom olika forum på nätet som handlar om flytt. Om någon haft en positiv upplevelse med en flyttfirma vill de gärna rekommendera den till andra om de får chansen.

Skaffa rätt försäkringar

Om man flyttar hemifrån så behöver man ordna rätt försäkringar så man kan få ersättning om det skulle inträffa en olycka i hemmet. Det är inte alltid så lätt att veta vad man behöver för försäkringar eller hur mycket man ska betala för dem. Därför kan man börja med att leta på nätet för att få svar på vilka försäkringar man behöver och vilka försäkringsbolag som erbjuder dem. Ju mer skydd man vill ha desto dyrare blir försäkringspremien. Vill man läsa lite om vilka typer av försäkringar man behöver och vad man rimligtvis bör betala för dem kan man gå in på Konsumenternas Försäkringsbyrå´s hemsida. Sen är det bara att ringa till de olika försäkringsbolagen och göra en egen prisundersökning. Jämför priserna från de olika försäkringsbolagen och ta reda på vad deras försäkringar täcker, så får du en bättre uppfattning om vilket försäkringsbolag du bör välja. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Jacquardtyger
Pioner
ScandiCave - Vinkylar och vinskåp
5 saker du borde veta om grovsopor
Sveriges bästa priser för stenprodukter