Du är inte inloggad.

Artikel

Olika badrum i Stockholm

Alla som har bott i Stockholm vet att byggnaderna i den kungliga huvudstaden kan se väldigt olika ut. Från de små och oregelbundna bostäderna i Gamla Stan, där många byggdes för flera hundra år sedan, via funktionalistiska socialdemokratiska experimenten i miljonprogrammet, till de alldeles, alldeles nya bostäderna i till exempel Hammarby Sjöstad, går en krokig linje som tillsammans utgör floran av boendemöjligheter i Stockholm. Lika olika kan badrummen i den kungliga huvudstaden te sig.

  1. Det klassiska gamla badrummet som du till exempel hittar i mycket gamla bostäder är oftast väldigt små skrymslen som är ganska opraktiska. Det hör därför inte till ovanligheten att man renoverat dem och gjort dem mer moderna för att undvika deras värsta nackdelar. Men samtidigt ger dessa gamla badrum en enorm charm till ett hem, som är helt omöjlig att få i ett nyare boende. Dessutom kan man renovera ett badrum i en gammal stil från scratch. Inte helt fel!
  2. I de funktionalistiska badrummen ute i miljonprogrammen finns dock ingen direkt unik känsla, men å andra sidan är allt genomtänkt, och placeringen av alla delar av badrummets inredning har alltid en speciell orsak. Detta gör att dessa badrum är bekväma och riktigt bra, framförallt för barnfamiljer.
  3. De nybyggda bostädernas badrum är nog utan tvekan de mest bekväma och praktiska, men å andra sidan kan en del uppleva att de saknar en känsla. Detta med känsla är alltid någonting subjektivt som en del personer uppskattar mer än andra. Men visst kan de flesta bli trötta då det är för praktiskt och minimalistiskt?

Det var några exempel på de tre typiska badrummen som man kan finna i Stockholm. För mer information om hur du kan renovera ditt badrum i Stockholm är det bara att söka på nätet. Där kommer du att hitta mer eller mindre alla renoveringsspecialiser!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Sänggavlar på nätet
Den perfekta presenten till jul – ett knivset
Hur du enklast hittar en lägenhet
Shaggymattor – allt populärare
Fördelerna med ett metalltak