Du är inte inloggad.

Artikel

Olika metoder som kan användas för tandblekning

 

Om man bestämmer sig för att bleka sina tänder, har man många olika metoder att välja mellan, eftersom många olika sätt att bleka tänderna på utvecklats för att passa alla smaker och behov. Några av de mest populära metoderna för att bleka tänderna är:
 
Tandkrämer som bleker tänderna
Vissa av dessa funkar, andra inte, men dessa tandkrämer har även blivit kritiserade för att de kan skada tänderna. Oavsett vilken tandkräm man väljer kan man dock räkna med att resultaten är ganska måttliga. 
 
Hemmakit för tandblekning
Detta är ett mycket smidigt, men även billigt sätt att bleka tänderna på, men resultaten blir inte alltid lika bra (dvs. lika vita tänder) som med en del andra metoder. Dock beror slutresultatet även på vilken produkt man väljer, det finns nämligen många att välja mellan, och alla håller inte samma kvalitet. Om du vill testa tandblekning hemma och säkerställa att du skaffar en så bra produkt som möjligt, rekommenderar vi att du läser recensioner av de olika produkterna på nätet. Genom att se vad andra har att säga om de olika produkterna kan man nämligen ofta skapa sig en ganska bra uppfattning av dem.
 
De flesta av dessa kit kräver att man använder dem under en längre period, t.ex. ett par veckor. Å andra sidan är de inte så störande att man inte kan göra annat medan man använder dem, så detta brukar inte störa de flesta, men är ändå bra att känna till.
 
Blekning på salong eller hos en tandläkare
Detta görs då med hjälp av samma ämnen för tandblekning som används i hemmakiten för detta, men i högre doser, och brukar därför ge bättre resultat. 
 
Laserblekning på salong eller tandläkare
Ger också bra resultat, men brukar vara den dyraste metoden. Dock det bästa valet för dig som verkligen vill vara säker på att resultatet blir mycket bra. Dessutom brukar dessa behandlingar ta mycket kort tid, och är därför bättre än tandblekning med hjälp av blekmedel på salong eller hos tandläkare. 
 
Vad skiljer de olika metoderna åt?
För det första skiljer det hur mycket de bleker dina tänder, hur mycket de kostar samt hur länge resultaten håller i sig. Om du försöker välja den metod som passar dig bäst bör du därför vara ärlig mot dig själv när det gäller vilka förväntningar du har gällande detta.
 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Fotvårdsprodukter för dig med diabetes
Apoteket i Uppsala fokuserar på serviceinriktade tjänster
Parfym
Vad kan jag förvänta mig av en cirkulation booster
Träningstips för att bli av med celluliter