Du är inte inloggad.

Artikel

Olika solhattar skyddar olika mycket

När solen är stark är det bra att skydda både öron och ansikte från solens uv-strålar med något på huvudet. Beroende på hur stark solen är behöver man skydda barnen olika mycket.

Barnkepsar

Kepsar används året runt av både barn och ungdomar. Visserligen inte främst för att skydda mot solen utan för att de tycker det är snyggt och skönt att ha kepsen på huvudet. Men oavsett orsak är det ett bra plagg som skyddar mot sol. Däremot är detta det svagaste solskyddsplagget eftersom öronen är helt oskyddade. Detsamma gäller nacken som inte skyddas mer än de gånger då kepsen vänds bak och fram.

Barnkeps med nackskydd

En del barnkepsar har ett nackskydd fastsytt på baksidan av kepsen vilket gör att nacken skyddas mycket bra mot UV-strålningen. Detta gör att en barnkeps med nackskydd ger mer skydd.

 

Solhatt Barn

Hattarna i kategorin solhatt barn ser egentligen ut som en solhatt för vuxna men skillnaden att den är mindre. Det är en tyghatt som har breda brätten som skyddar mot solen runt om hela huvudet. Tack vara brättena blir det skugga på både öron, nacke och ansikte. Nacken skyddas delvis men inte lika bra som med ett nackskydd.

Solhatt med nackskydd

Detta är det bästa solskyddet för barnen. Solhattens fördel är dess brätte som skyddar större delen av huvudet. Lägg därtill ett nackskydd som är fastsytt på hatten och det bästa solskyddsplagget är framme. För att säkra ännu mer ska även barnet smörjas in med solskyddsmedel och inte vistas i direkt soljus för många timmar per dag.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Är du en smart shopper?
Stickat i rätt form och stil
Ny ebutik med unika barnmöbler och barnsängar
Inred med torkade blommor
Julklappstips på nätet