Du är inte inloggad.

Artikel

Orsaker till dålig andedräkt

Att ha dålig andedräkt kan vara mycket allvarligare än många tror. En person med dålig andedräkt vågar sällan tala nära andra människor och detta påverkar såklart personens självförtroende. Att vara singel med dålig andedräkt kan vara direkt förödande och anledningen till att man nästan uppfattas osocial tillsammans med andra människor. Anledningen till att man får detta kan bero på två saker och det går i båda fall att bota.

Anledningar till dålig andedräkt

Det första du ska tänka på är din munhygien. Att ha dålig munhygien kan orsaka att man luktar illa i munnen, anledningen är att man har mycket bakterier i munnen och ibland kan man till och med få inflammationer i tandköttet som i värsta fall kan orsaka infektioner. Karies och en stor mängd beläggningar kan också orsaka dålig andedräkt. Det första man bör göra är att besöka en tandläkare för att få en diagnos på sin munhälsa. Tandläkaren kan direkt svara på om det är din munhygien som orsakar din dåliga andedräkt eller om det är något annat. För att förebygga dålig andedräkt så är det viktigt att hålla sina tänder och mun ren. Detta gör man genom regelbunden tandborstning och rengöring mellan tänderna genom att använda tandtråd, mellanrumsborstar eller tandstickor. Man kan även komplettera med en munskölj men då ska man se till att använda en produkt som innehåller fluor.

En annan anledning till dålig andedräkt kan vara magsäcken. Om PH-värdet i magsäcken är obalanserat så skapas det syror och gaser som kommer upp genom munnen och luktar väldigt illa. Detta orsakas oftast genom olika saker som man äter och dricker, så om din munhygien är god och du ändå har dålig andedräkt så måste du tänka på vad du äter. Det finns produkter som kan minska dålig andedräkt väldigt effektivt och det är en mycket bra kortsiktig lösning. Du hittar dessa produkter på ditt lokala apotek och de hjälper dig att välja rätt. Det är dock viktigt att man går till botten med problemet för dålig andedräkt är något som alla kan bli av med, förr eller senare.

Dålig andedräkt kan även vara ett tecken på ohälsa. Oftast beror denna ohälsa på att du har dåliga tänder och munhygien, vilket orsakar inflammationer som inte bara stannar i munnen utan sprider sig genom hela kroppen. Att gå många år med inflammationer tar hårt på kroppen och det är vetenskapligt bevisat att inflammation i munnen kan öka risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Tatuering – viktigt att tänka på
Periodisk fasta – Myter och sanningen
Passar löshår alla?
Bra kost är nyckeln lyckade träningspass
Moderna definitioner av stress