Du är inte inloggad.

Artikel

Passion för resor

 

Jag personligen har ett par stora passioner i livet. Sport i allmänhet och hockey i synnerhet, än mer ett specifikt lag i Elitserien som jag följer i med och motgång, med glädje och ja, kanske ännu oftare med sorg i hjärtat då framgångarna ofta uteblivit. Men likväl så försvinner aldrig hoppet. Ni som också är supporters vet vad jag pratar om. ”Alltid, oavsett, för evigt.” Och bara för att förtydliga så betyder det inte att mina sympatier ligger hos det lag vars fans brukar använda dessa ord, men de är lika sanna som de är bra.

Min andra stora passion i livet är resor. Det måhända vara klyschigt, vem tycker inte om att resa. Men så är det. Jag brukar ofta sitta och drömma mig bort ifrån den ofta trista vardagen. När jag gör det så hamnar jag i ett nytt universum, mitt drömuniversum. Det är ofta inre bilder och scenarion om platser jag velat och vill besöka och uppleva. På många sätt är nog detta en drivkraft för mig, att veta att det faktiskt är möjligt att jag får besöka en del av dessa platser som ännu bara frodas i mitt inre. Om jag jobbar hårt, sparar, planerar och fixar, då finns möjligheterna. Kalla mig pretentiös när jag säger att efter år av studier och enligt svenska mått mätt, fattiga ekonomiska resurser har insett att jag inte längre är speciellt driven av tanken på att tjäna fasliga mängder pengar. Jag ser dem mer som ett hjälpmedel att uppfylla mitt sista steg i behovstrappan – självförverkligande.  Det är måhända angränsande till att vilja ha mycket pengar, men om andra väljer att se det på det sättet är det något som får stå för dem.

Två passioner som sagt, sport och resor. Logiken säger väl då att en drömresa borde vara att resa till något sportevenemang. Det är inte alltid nödvändigtvis sant dock. Men i mångt och mycket. Min farmor sa, och säger fortfarande alltid ”det ene goe skäm int de andre”. Vilket i klartext betyder att en bra sak i kombination med en annan bra sak rimligtvis måste ekvivalera något superiärt. Farmor har rätt. Sportresor är något som är ständigt återkommande när jag drömmer mig bort från nuet. Det handlar ofta om fotboll i London eller Barcelona, lika ofta som det handlar om att se hockey i NHL. Eftersom jag är nostalgiker och ett stort fan så kan dock inte den största drömmen om NHL-hockeyn förverkligas då drömmen oftast innefattar att se Peter Forsberg i sin vinröda Coloradotröja. Han är en kung av kungar i min värld. Men hursomhelst, dessa två är de mest lockande sportresorna för mig.

Jag är en nyfiken jävel. Därför återkommer också ofta saker jag egentligen inte har så stor koll på, eller ibland inte heller ens intresserat mig för. Man vet ju att ofta så är saker och ting helt annorlunda när det upplevs på plats. En tennismatch kan vara ganska trist ibland om man inte sitter och hoppas på den ene spelaren. Men för ett tag sedan när jag för första gången såg en ordentlig tennismatch så häpnades jag, underhölls jag. Därför har jag också en nyfikenhet i mig att se saker jag egentligen närmast har ett ointresse för. Formel-1 till exempel. Sedan jag besökte Monaco för några år sedan och såg de enorma byggnationerna som skulle bli läktare, och sedan också besökte något så klyschigt som en klassisk kurva i formel-1-världen, då blev jag nyfiken att någon gång uppleva spektaklet på plats. Jag gillade ju dragracing.

Nu är det i alla fall så att jag planerar att när semestern kommer, så kan det nog tänkas vara dags för mig att äntligen packa väskan. En sportresa blir det.  


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Besök Karlstad i natursköna Värmland
Lågprisflyg
Upplevelser i Malmö
Kap Verde Öarna - det lugna paradiset
10 tips för ett bättre videomöte