Du är inte inloggad.

Artikel

Pisco Sour i klassisk tappning

Pisco Sour är en populär alkoholhaltig dryck som har sitt ursprung i Sydamerika. Cocktailen utvecklades ursprungligen av en Amerikansk bartender, Victor Vaughn Morris, som flyttade till Lima, Peru på 1920-talet och öppnade en bar. Morris bar blev snabbt populär bland spanska nybyggare på grund av den unika smaken av pisco sour och användning av traditionell pisco som bas. Pisco är tillverkad av viner från Peru och drinken blandas som en traditionell whiskey sour men whiskeyn ersätts av pisco. Morris skapade cocktailmixen eftersom druvbrandy är lätttillgänglig i Peru .

 

Medan den syrliga drycken har sitt ursprung i Peru har den också antagits som den chilenska nationaldrycken. Chilenare hävdar drycken som sin egen, men den utvecklades först i Peru. En Pisco Sour består av pisco, vilket är en klar eller ljusgul druvbrandy, och en traditionell äggvita, sockerlag, citron eller lime juice, och bitter. Den välsmakande drycken framställs genom att blanda alkoholen, sockerlagen och limen och tillsatsen av en äggvita . Blandningen skakas sedan för att skapa skum och sedan toppas drinken med två droppar av bitter. Drycken är syrlig, söt och totalt uppfriskande.

 

På restaurang Tumi kommer besökare att kunna njuta av smakrik peruansk mat tillsammans med en peruansk pisco sour. Peruansk mat är en unik blandning av många olika kulturer med ceviche som den nationella maträtten . Ceviche är en skaldjursmaträtt som innehåller rå fisk toppad med citrusjuicer och chili. Maträtten är också toppat med tomater, lök och koriander. Pisco Sour är ett härligt komplement till denna traditionella och populära maträtt.

 

Njut av en fantastisk utekväll på Tumi i Stockholm och prova traditionella peruanska rätter och gatumat under lunch eller middag. Ingen peruansk restaurang skulle vara komplett utan att servera läckra Pisco Sours. Tumi erbjuder gästerna en sann peruansk upplevelse .

 

Boka bord på deras hemsida. www.rtumi.se


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Ceviche på klassiskt vis
Vad du måste känna till om öl till matlagningen
Catering i malmö - Wraps och sallader
En kopp espresso
Ceviche - recept och skillnader