Du är inte inloggad.

Artikel

Poolbelysning är viktigt av flera anledningar, från estetiska till säkerhetsmässiga skäl

Det finns många saker som gör poolen perfekt under de varma dagarna. När solen steker är ett svalkande dopp mycket välkommet. Det är även underhållande, speciellt för barn som gillar att leka, simma och hoppa från poolkanten. Det finns dock även risker att ta hänsyn till.
 
Poolbelysning minskar risken för olyckor
Det är viktigt att komma ihåg att en pool faktiskt även är lite farlig. Både barn och vuxna kan halka ned i vattnet, speciellt om den ska användas när det är mörkt. Belysningen kan se ut på olika sätt. Ett utmärkt sätt att belysa poolen är genom LED-lampor som monteras längst med poolkanten eller på botten. Dessa lyser upp vattnet på ett spektakulärt sätt.
 
Snyggare pool med poolbelysning LED för omgivningen
Det är även möjligt att belysa den omgivande miljön. Detta stärker säkerheten eftersom det ökar synligheten och ser även trevligt ut. Faktum är att de flesta inte alls tänker på belysningen ur ett säkerhetsperspektiv, de installerar allt för att öka poolens mysfaktor. Detta är något som poolbelysning verkligen gör, speciellt om du har möjlighet att rama in poolen med belysning som monteras på armaturer.
 
Tänk på belysningen i ett tidigt skede
Oavsett om du har barn eller inte så är det en god idé att installera bra poolbelysning LED, inte minst för att det blir möjligt att använda poolen även när det är mörkt. Det är bra att tänka på att installeringen av dessa ljus bör planeras in så tidigt som möjligt, speciellt om du ska installera lampor i själva poolen. Det är lite lättare att installera poolbelysning i en ovanmarkspool av det enkla skälet att du lättare kan nå poolens yttre väggar. Vill du att din markpool ska vara belyst ska du ta upp detta i samband med poolbyggandet.
 
Låt experter hjälpa dig
När det kommer till poolbelysningen till ovanmarkspool eller markpool är det en god idé att vända sig till personer som faktiskt har bra koll. I de allra flesta fallen kan poolinstallatören hjälpa dig men det finns även andra konsulter att ta hjälp av, exempelvis ljusdesigners, arkitekter och inredare. De har samtliga bra koll på hur ljus påverkar sin omgivning och vad som passar bra för olika situationer. Det är dock fördelaktigt om de även har koll på vad som är möjligt, och säkert, att installera på en viss plats. Belysningen behöver trots allt installeras också och det är viktigt att detta utförs på bästa möjliga sätt.
 
Det finns många att vända sig till när det kommer till allt som har att göra med din pool. Det kan vara smart ta kontakt med ett företag som finns i närheten av dig, inte minst för att du kan göra ett besök. Det är även möjligt att hitta flera företag på nätet som erbjuder pooltillbehör och dylikt. Hit kan du vända dig för att få svar på olika frågor eller ta in offerter. Se alltid till att kolla runt med flera poolleverantörer, inte minst för att du kan förhandla för priset och även får en bättre känsla för vad det kan komma att kosta.
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Tips om du behöver bilbärgning
Testa dina däck
Med tanke på trädgården
Viktigt att ta reda på vem som äger bilen
4 bästa kaffetillbehören för kaffebönor