Du är inte inloggad.

Artikel

Renare Badrum

När man bjuder hem folk på fika, middag eller filmkväll är det trevligt att ha det rent och fint hemma. Framför allt bör ett skinande rent kök och badrum prioriteras eftersom de flesta besökare kommer att befinna sig i bägge dessa rum vid något tillfälle under sitt besök. Givetvis vill man inte jobba häcken av sig bara för att man ska få besök och lika givet är att det är trevligt att ha det rent och fint hemma även när man inte har besök. Därför tycker jag att du bör satsa på en regelbunden rengöring av kök och badrum - för då blir det enklare att putsa upp hemmet lite extra precis innan du får gäster.

Men hur bär man sig egentligen åt för att få en riktigt bra rengöring av badrum? Du kan fuska och låta en städfirma göra grundjobbet, men det är dyrt och dessutom är det bra att kunna göra rent själv. Börja med ett besök i en affär eller webshop som säljer rengöringsmedel. Satsa på rengöringsmedel av hög kvalitet även om de är lite dyrare än billighetsmärkena - det har du igen eftersom det besparar dig en hel del manuellt jobb.

Vi börjar med en ordentlig rengöring av toalett, badkar och duschkabin. Om du har problem med kalkbeläggningar så behöver du ett rengöringsmedel som innehåller syror som löser upp kalk. Dock bör du vara försiktig med dessa rengöringsmedel om du har ytor av exempelvis natursten. Var även försiktig med fogar och annat när du rengör dem från kalkbeläggningar. Var noga när du spolar av rengöringsmedlet med vatten och testa gärna på någon liten undangömd yta först.

Har du inga kalkbeläggningar så välj ett snällare rengöringsmedel - gärna ett som både rengör, polerar och skyddar din badrumsinredning. Det finns också rengöringsmedel för badrum som impregnerar dina fogar vilket kan skydda mot både kalk, mögel och andra tråkigheter. Ett bra impregnerande rengöringsmedel andas också vilket bidrar till mindre risker för fuktskador i ditt badrum. Satsa på kvalitet när det gäller rengöringsprodukter - det är mitt råd till dig!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Alvar Aalto, 1898 – 1976
Skillnaden mellan olika markerpennor
Present till pojkvän
Däckblogg
Whiteboardtavlor – ett måste för kontoret