Du är inte inloggad.

Artikel

Rexbegonia "Caracas"

Vi hittade en fantastiskt vacker begonia och ville lära oss lite mer om denna. Den heter Rexbegonia "Caracas" och tillhör familjen begoniaväxter (lat. Begoniaceae).
 
Det vi fastnade för när vi såg den här växten var bladverket. De är fascinerande, med sina unika bladmönster i olika gröna och lila/rosa och ibland silvriga färgskiftningar och med en vacker ådring på bladen. Tydligen kan dessa blad bli upp till hela 30 cm långa, så växten tar lite plats om den får frodas.
 
Vi läste att växten kan blomma med små blekrosa blommor under hösten, men den är mest känd för sitt unika bladverk. För vår del är det just bladverket vi tycker är så dekorativt och det gör oss inte så mycket om vi inte får några blommor på vår Rexbegonia. Men visst skulle det vara lite spännande, så vi får se vad som händer till hösten:)
 
Nu ska vi försöka sköta vår favoritbegonia så gott vi kan, enligt konstens alla regler. Det är visst viktigt att hålla jorden lite lagom fuktig, så det gäller att inte vattna för mycket eller för lite. Lagom är bäst. Vid vattning ska vattenstrålen riktas i krukkanten och inte direkt på plantan eller på bladverket. Lite växtnäring någon gång emellanåt skadar visst inte heller.
 
Denna fantastiska växt kan med fördel placeras på ett lite halvskuggigt ställe. Inte i direkt solljus. Ca 20 grader C funkar tydligen bra.
 
Skulle du också vilja ha en Rexbegonia "Caracas"? Du kan köpa en direkt på nätet! Det finns butiker som säljer inomhusväxter, utomhusväxter, fröer, lökar, träd, buskar m m online. Information om en sådan butik finns under den här länken.
 
Blomsterförmedlarna på nätet brukar ha begonior i sina sortiment. Kanske inte just Rexbegonia "Caracas", men de vanliga begonia-sortena finns ofta med i utbuden. Samlade tips om var du kan beställa krukväxter som skickas med ett blomsterbud ända hem till mottagarens adress hittar du här!
 
Källor: Wikipedia, bakker.com, odla.nu
 
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Män i trend
Saker att tanka pa nar man koper skor pa natet
Televerket
Ska man köpa en begagnad bil?
Lakrits