Du är inte inloggad.

Artikel

Rhodos

Rhodos är ett av Greklands mest populära resmål. Här samlas svenskar i alla åldrar varje sommar för att njuta av den idylliska ön i Medelhavet. Varesig du är ute efter fest och sena nätter, eller god mat och fina stränder, så har Rhodos något för dig. Innan man åker iväg kan det vara bra att kolla igenom den här reseguiden om Rhodos som ger dig all information som behövs innan resan. 

Rhodos har några av världens finaste stränder och stadsdelen "old town" finns med på UNESCOS världsarvslista och härstammar från medeltiden. Njut av god mat så som tzatziki, souvlaki, gyros och mycket mer. Självklart ska man inte glömma bort den underbara ölen Mythos som dricks lika frekvent som den kända "frappen" i Grekland. 

Rhodos erbjuder något för alla och det är ingen slump att det är ett favoritresmål bland svenskar och skandinaver. Är du ute efter fest har du också hittat rätt. I Rhodos stad ligger den skandinaviska bargatan med många nattklubbar och barer. Ska man åka på festresa är boendet viktigt. Man vill ju kunna ha fest och ta upp andra på rummet. Man vill också vara på ett populärt hotell. Här kan du se en lista med rhodos bästa ungdomshotell. En komplett guide till Rhodos bästa hotell för ungdomar framtagna med hjälp av personal från bargatan på Rhodos. 

För dem som är lite äldre finns underbara Lindos med lugn, mys och god mat på den södra delen av ön. Här finns också två av de bästa stränderna: Lindos beach och Lindos Big beach. Stränderna ligger nära staden, som också den är en medeltidsstad. Ta dig upp till toppen av Lindos med en åsna! Det är mycket populärt och roligt. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Skäl att resa med bil
Tips för dig som letar hotell i Sundsvall
VÄDER på HUNDFJÄLLET
Hyra bil i USA – Tänk på att…
Hvidbjerg Strand Camping – spændende oplevelser for hele familien