Du är inte inloggad.

Artikel

Rock and roll och dess influenser

Följande artikel är en annons för retroprodukter.se. Retroprodukter.se tipsar dig om retroinspirerade prylar och designer och guidar dig till rätt onlinebutik där retroprodukter säljs. Målsidan innehåller reklamlänkar.

 

1950-talet var en tid då stora förändringar skedde inom musikvärlden. Inom genrer som rock and roll, pop, R&B och country skapade innovatörer nya ikoniska "sounds" som lever vidare än idag. 

 

När vi tänker på 50-talsmusik är rock bland det första vi associerar till. Denna genre dök först upp under slutet av 40-talet i södra USA där influenser och musiktraditioner från både Afrika och Europa blandades för att skapa ny musikstilar. Tidiga rockartister drog inspiration från genrer som gospel, country samt rhythm and blues och blandade element av dessa för att utveckla det ikoniska “rocksoundet”. Termen “Rock and roll” myntades först under 1950-talet av en discjockey i Cleveland för att beskriva vad som då utvecklats till en av världens mest populära musikstilar.

 

Artister som Elvis Presley, Chuck Berry, Little Richard och Jerry Lee Lewis är några av 50-talsrockens mest välkända namn. Dessa artister blev inte bara kända för sin musik, utan även för vad som vid tiden var en mycket kontroversiell stil. Skinnjackor och starka färger ogillades av många för 70 år sedan, men rock ‘n’ roll-stilen har nu åter fått ett uppsving. Retroprylar med rock and roll-motiv, samt andra mönster som påminner om det glada 50-talet, finns att beställa online!

 

Många av oss känner nostalgi när vi tänker tillbaka på 1950-talet och de nya musikstilar som växte fram då. Sprid denna nostalgikänsla till nära och kära genom att piffa upp hemmet med musikinspirerade motiv och prylar. Att beställa retroinspirerade designprodukter på nätet har aldrig varit enklare! 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Spådom
Grönbil.se tar upp kampen mot jättarna med endast miljöbilar
Vinslövs Fritidscenter AB - Vi handlar med husvagnar och husbilar!
Cykla mer i sommar på en bra cykel
Hur casinon påverkar den svenska ekonomin