Du är inte inloggad.

Artikel

Så bör man använda ett smslån

Alla kan någon gång hamna i en situation då det är nödvändigt att låna pengar. Det kan till exempel vara tillfällen då man behöver laga en tand, ringa efter rörmokaren eller handla mat dagarna innan arbetsgivaren sätter in månadens lön på ens konto.

Förklaring av smslån i korthet

Ett smslån är ett lån som används när man behöver låna en mindre summa pengar under en kortare period. Fenomenet smslån kom till Sverige i början av 2000-talet och idag finns det ett flertal företag, långivare och banker som lånar ut pengar via sms.

Vanligtvis brukar man kunna låna omkring 1,000 kronor till 5,000 kronor genom ett smslån, men det finns faktiskt några aktörer som erbjuder lån på upp till 10,000 kronor genom smslån. Ofta är återbetalningstiden väldigt kort för ett smslån. Återbetalningstiden brukar variera mellan 30, 60 eller 90 dagar beroende på hur mycket pengar man lånat.

Ansöka om smslån trots betalningsanmärkningar

Precis som när det gäller alla andra typer av lån så är långivare och banker ofta väldigt skeptiska till att låna ut pengar genom smslån till personer som har en eller flera betalningsanmärkningar. Det finns dock några få aktörer i Sverige som valt att acceptera kunder med betalningsanmärkningar, och som man kan vända sig till då man är i behov utav att ta ett smslån med betalningsanmärkning. Läs gärna mer om detta på sidan sms lån betalningsanmärkningar.

Så bör ett smslån användas

Ett smslån är ett ganska dyrt lån eftersom räntor och avgifter är väldig höga för dessa typer av lån. Man bör därför inte låna pengar genom sms om man inte är helt säker på att kunna betala tillbaka lånet i tid. Ett smslån bör ses som en lösning på ett tillfälligt ekonomiskt problem i situationer där man behöver låna pengar akut.

Man bör absolut inte ansöka om ett smslån för att få loss kontanter som sedan används till att handla onödiga prylar. Man bör heller inte försöka lösa tidigare ekonomiska problem genom att använda kontanterna som ett smslån ger. Det är då lätt att hamna i en negativ spiral av dåliga och dyra ekonomiska beslut.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Till rätta med barnomsorgen nu
Smslån för en resa
Att välja en revisor
Vad är ett topplån?
Revision – Så väljer du rätt revisor