Du är inte inloggad.

Artikel

Så minskar du dina matkostnader

 

Mat brukar näst efter boende vara den största utgiften för en familj. Mat är dyrt men med några enkla knep går det att sänka matkostnaden med hundratals, om inte tusentals, kronor i månaden.
Bara du har viljan kan du med största sannolikhet halvera dina matkostnader. Så kanske den där drömsemestern kan bli av?

Det viktigaste är att planera vad du eller ni ska äta. Utgå gärna från en veckomatsedel eller varför inte skriva en för hela månaden? Utifrån detta gör du sedan en inköpslista som följs till punkt och pricka.

Därefter gäller det att studera reklam och jämföra priser. Det finns många lågpriskedjor som Netto och Lidl, men tänk på att en del produkter faktiskt inte alltid är billigare där. Inför planeringen av din matsedel kan det vara en bra idé att bläddra igenom lite reklamblad. Ett bra knep för att snabbt få en överblick är att besöka matbutikernas hemsidor, de allra flesta har idag sina reklamblad även på webben.

Det är väldigt bra att handla storpack när priserna tillåter, det mesta går att frysa in och håller i månader. Vidare kan du spara mycket genom att baka själv. Bröd blir inte bara billigare utan även godare om det är nygräddat.

Matlådor brukar vara en annan stor utgift. Lagar man inte mat så det räcker till matlåda dagen efter kan det vara bra att ta en kväll i veckan och göra några storkok som man sedan fryser in.

Det kastas också en hel del mat i onödan. Mjölken är inte dålig bara för att bäst-före-datumet har passerat. Det är bara en rekommendation. Titta och smaka på produkterna, smakar det okej så brukar det oftast vara så. Dessutom brukar man i slutet av veckan kunna slänga ihop en gratäng eller en pytt i panna av det man har kvar i kylskåpet.

Även om du vill spara pengar så får du inte glömma bort att unna dig något gott till helgen! Maten ska fortfarande smaka bra även om man är prismedveten när man handlar. Har du en skvätt grädde, några ägg och lite socker hemma är inte en Creme Brulee så långt borta.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Snygga gummistövlar
Ge din mobil ett roligare utseende!
Mors Dag
Shopping för skor som en omedelbar stämning lyft
Rean fortsätter på Spartoo.se!