Du är inte inloggad.

Artikel

Säkerhet och miljövänlighet med Nokiandäck

Essensiella faktorer att ha i bakhuvudet när man köper nya sommardäck är trygghet och miljövänlighet. Däck av hög kvalitet har så pass mycket högre säkerhet att det lönar sig i farliga situationer, och då särskilt på vått väglag. Den finska däckproducenten Nokian testar sina däck i extrema förhållanden i norr. Dåliga vägar med hål och ojämn yta, våta på grund av det tunga regnet och plötsliga väderförändringar och krävande förhållanden är de bästa testbanorna. Nokian är expert på extrema förhållanden och testar även sina sommardäck i kyliga temperature, något som är unikt men en naturlig del av sommarklimatet här i norr där varierande temperaturer är typiskt. Eftersom deras premiumdäck är väldigt säkra under tuffa förhållanden så är de väldigt fina att köra på i fint väder så väl som asfalt och har tillräckligt med reserver för farliga situationer.

Precision genom nanoteknologi och säkerhet i vattenplaning

Tack vare nanoteknologin så reagerar premiumdäcket Nokian Z G2 omedelbart på rattrörelser och övertygar med exakt hantering och utomordentligt bra grepp på vått väglag. De är högpresterande, trygga, nötningsbeständiga och i krävande körförhållanden betydligt starkare än konkurrenternas produkter som Nokians utvecklingsingenjörer säger.
Allt i allt så är Nokians däck utvecklade, testade och producerade i de krävande körförhållanden som råder i norr, något som bidrar till att de kan erbjuda den bästa prestandan i de mest extrema förhållandena. Ett exempel på detta kan vara tungt regn som ofta leder till vattenplaning. Nokiandäcken har en vattenplaningsindikator med en droppsymbol i DSI-indikatorn. Den avlägsnas när den kvarstående profilen är endast fyra millimeter och pekar mot en ökad risk. För att undvika vattenplaning så måste huvudspåren ha ett djup på minst fyra millimeter. Föraren kan lätt läsa profildjupet från 8 till 2.

Miljövänlighet utan högaromatiska oljor

Miljövänlighet är en av grundpelarna i Nokians kärnvärden; alla deras däck är gröna och har hög körsträcka. Företaget är världens första däckproducent som har introducerat rena och lågaromatiska oljor i sin production, och detta så tidigt som i slutet av 2004. Faktiskt så är den skandinaviska däckspecialisten flerfaldig testvinnare och känd för sina vinterdäck, men de producerar också fantastiska och testvinnande sommardeck som presterar bra genom tre säsonger – vår, sommar och höst.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Skapa en proffsig blogg gratis & enkelt!
SÄTT TURBO PÅ DIN TRÄNING!
Bra sida för press release
Låt din favoritmat leda dig till din målvikt
Takläggare Stockholm Review