Du är inte inloggad.

Artikel

Säkra golv på skolor

 

Olyckor från halka är den vanligaste sortens olycka på skolor. I en skola så vistas det många personer varje dag och det är hög trafik i lokalerna. Detta gör att golven kan slitas ner fort, särskilt om de inte håller hög kvalitet. En del stegsäkra golv har bara en behandlad yta som gör att golvet blir säkrare, när den ytan har slitits bort så är golvet dock högst osäkert. Det är viktigt att välja ett golv med lång stegsäker livslängd. I matsalen på skolan så förekommer det lätt spill av vatten och matrester. Det kan även förekomma oljepartiklar i luften från matlagning som sedan lägger sig på golvet och skapar farlig halka. Smuts och vatten utifrån kan lätt transporteras in via skor och stövlar och skapa farliga ytor på golvet. Detta gör att det finns en stor risk för halka för elever, lärare och de som är vanliga besökare. En halkolycka kostar samhället mycket pengar och kan ha stora konsekvenser för den som råkar ut för olyckan. Ett halkfritt golv på skolan minskar riskerna med halka på skolan ordentligt.

 

Skolmatsalen

Vid matlagning så förekommer det ofta spill av mat, olja och vatten samt så bildas det oljepartiklar i luften. Detta kan göra att golven i köket blir en fara för de som jobbar och vistas där. Om det inträffar en olycka så är det den som är ägare till köket som är ansvarig för olyckan. Alla golv, ramper och trappor i lokalen bör vara säkra för halka. Golven bör även vara lätta att göra rent och stöta bort smuts och bakterier.

Altro

Altro har tillverkat säkra golv i över 50 år och är den ledande tillverkaren i Europa. Altro halkfria golv har inbakade friktionskorn vilket gör att de greppar tag i fötterna på den som går och ger en väldigt stegsäker effekt. Det gör också så att golven förblir stegsäkra väldigt länge. I materialet till golvet finns även ett ämne som heter Altrosan, det är bakteriestatiskt och motverkar även svamp. Detta gör att golven bland annat är mycket populära i kök och livsmedelsindustri. Golven är även vattentäta. Om det skulle hamna rester från mat eller olja på golvet så behåller det sina halkfria egenskaper ändå.

 

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Sexleksaker är inte längre tabu
Det gröna modet – vem kommer bli elbilarnas Gucci eller Chanel?
Den hemska känslan av repor på bilen!
JENSEN gymnasium
Din personliga målare malmö