Du är inte inloggad.

Artikel

Sängar

DUBBELSÄNG ELLER KONTINENTALSÄNG

Ibland kan det vara svårt att hålla isär begreppen. En dubbelsäng är som namnet antyder en säng för två personer.
Många väljer en kontinentalsäng att dela på eftersom många tycker att denna sängtyp är ett snyggt komplement till sovrummet.

Kontinentalsäng har dessutom en speciell konstruktion som ger dig möjligheten att uppleva en annan typ av komfort – något vi nu ska gå igenom.

KONTINENTALSÄNGAR – FÖR EN HÖGRE KOMFORT

En kontinentalsäng ger något högre komfort tack vare en konstruktion som bland annat innefattar en heltäckande mellandel. Kontinentalsängar består av två underdelar längst ner och en heltäckande resårmadrass, kallad plymå, ovanpå dessa. Med sitt extra lager får kontinentalsängen ett ökat fjäderdjup som hjälper till att avlasta kroppen.

Plymån är i regel vändbar, något som kan förlänga själva sängens livslängd då du själv kan styra över slitaget. Ovanpå plymån placeras en bäddmadrass, precis som på en vanlig ramsäng.

Dubbelsängar

NÄR NI VILL SOVA TILLSAMMANS

Kan man dela dubbelsäng även om man behöver olika fasthet? Kanske behöver du en mjuk säng medan din partner sover bäst i en fast? Inga problem! Fastheten i en kontinentalsäng bestäms av kassetterna i mellandelen och dessa kan vara olika i en dubbelsäng. Vissa modeller har helt sammanflätade kassetter som eliminerar skarven som man ibland känner av i mitten. Prata med din säljare om du är intresserad av att prova något i den stilen eller om du bara vill veta mer.

Dubbelsäng sova tillsammans

KONTINENTALSÄNGEN – EN MODERN MÖBEL

Även om utseendet inte är allt så erbjuder en kontinentalsäng en hel del intressanta inredningsmöjligheter. Sängar är vackra möbler som ger sovrummet ett lyxigt lyft och en skön hotellkänsla. Detta är med andra ord sängtypen för dig som vill ge sängen en central plats i sovrummet.

Kontinentalsängar passar bäst med korta ben som ger ett lätt lyft från marken utan att den blir för hög. Prova dig gärna fram till det sompassar bäst för just dig. Med en snygg gavel kan du även ha sängen fristående i rummet, eller självklart placerad mot en vägg. Med en bred dubbelsäng i sovrummet kan du behöva lite extra förvaring. Då finns det både sänglådor och byråer som rymmer mycket av det du inte vill eller behöver ha liggandes framme.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Badrumsrenovering Södermalm
Badrumsrenovering Saltsjöbaden
Badrumsrenovering Göteborg
Städning Malmö – Är du trött på att ingen säger tack?
Få städhjälp av ungdomar i Kalmar