Du är inte inloggad.

Artikel

Se servicehistorik på en bil

En bils servicehistorik innefattar all den typ av service samt underhållsarbete som gjorts på en bil. När du skall köpa en begagnad bil är det självfallet viktigt att man ser över bilens historik gällande besiktningar, miltal och ägande. Det som många dock glömmer att kontrollera är bilens servicehistorik. Den delen av undersökandet av en begagnad bil kan vara bland det viktigaste som du kan undersöka. Servicehistoriken avslöjar nämligen hur ofta bilen varit på service samt hur väl omhändertagen bilen är. En bil som återkommande lämnas för service hos märkesverkstad eller auktoriserad verkstad håller mycket längre och innehar längre livslängd än övriga bilar. Att en tidigare ägare regelbundet servat sin bil innebär starka fördelar för dig som du vill köpa bilen begagnad.


Bilens servicehistorik skall finnas tydligt i bilens servicebok och i den skall det finnas kvitton och servicestämplar. Har du ej tillgång till att titta i bilens servicebok kan du få uppgifter om servicehistorik på ett antal märken från hemsidan Biluppgifter.se. Där finner du servicehistorik från märken som Audi, Seat, Skoda och Volkswagen. Vill du ta del av servicehistoriken från en bil som ej innefattar dessa märken måste du ta kontakt med verkstaden där bilen servats alternativt be bilens ägare om att få titta i serviceboken.


Precis som med alla begagnade bilar man avser att köpa eller är intresserade av att köpa r det viktigt att utföra en gedigen kontroll på. Genom att göra detta kan man lätt förhindra att man köper en bil som man ej kan nyttja en längre tid. Det är därför viktigt att man även ser över bilen servicehistorik för att kunna fatta rätt beslut om bilen är värd att köpa eller ej.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vad är Specialkaffe?
Limfog och massivt - vad och när?
Investera i en ordentlig högtalare
Viktigt att ta reda på vem som äger bilen
Takläggning och takrenovering