Du är inte inloggad.

Artikel

Singapore österns mest exotiska och tropiska metropol

Singapore är ett shoppingparadis, där fyra kulturer smälter samman till en ny nationalitet. Storstadskänsla och gröna omgivningar, tempel och moskéer är bara något av allt det Singapore har att erbjuda dig. Eller varför inte ta en resa till malaysia när du befinner dig i Singapore.

De många etniska folkgrupperna som kineser, malajer och indier bidrar till att göra Singapore till en spännande blandning av nya och gamla traditioner.

Arab Street om man tror att Singapore är enbart en kinesisk stad tar man gruvligt fel. I sydöstra Singapore ligger Arab Street som börjar vid Beach Road. En stadsdel med moskéer, restauranger med muslimska specialiteter och affärer som säljer nödvändigheter för pilgrimsresan till Mecca.

Chinatown kineserna utgör 77% av Singapores befolkning. Flanera längs Ayer Street och South Bridge Street och du möter en intensiv företagsamhet, allt från enkla lumpbodar till små cykelverkstäder. Kineserna har under åren dominerat handeln och när de kinesiska handelsmännen kom till Singapore bosatte de sig vid floden. Idag är delar av den gamla flodbädden, vid Boat Quay, förvandlad till en samlingsplats för såväl lokalbefolkning, arbetande utlänningar och turister. Kanske är Boat Quay det ”centrum” Singapores turister saknat tidigare. Barer och restauranger i mängder, ofta med utomhusserveringar direkt vid kajen.

Little India en promenad längs Serangoon Road blir ett ”minibesök” i Indien. Här är dofterna, lukten och synintrycken annorlunda. Här bor de flesta av de indier som utgör 7% av Singapores befolkning och de har lyckats bevara sin kultur och sina traditioner.

Sevärt i Singapore:

Besök singapore zoo och ät frukost med orangutanger eller ta en nattsafari i parken. Njut av en äkta Singapore Sling på raffles hotels longbar. Ta linbanan från Mount Faber till sentosa ön. På ön finns flera attraktioner men ett "måste" är ett besök på "the underwater world". Spendera en kväll på boat quay som är en populär samlingsplats. Barer, pubar och restauranger längs Singapore-floden.

Singapore erbjuder dig hela Österns smakgalleri – kinesisk, indisk, malajisk, thailändsk, koreansk, vietnamesisk och japansk mat. Prova det lokala köket "nonya", en blandning av kinesiskt och malajiskt. Oavsett om du föredrar varmt eller kallt, sött eller surt, milt eller starkt kan vi garantera dig nya, spännande smakupplevelser. Även det västerländska köket frestar med italienska, franska och engelska specialiteter.

Man kan fortfarande fynda i Singapore. Kvalitén är dessutom ofta mycket bra. Orchard Road, Singapores svar på Oxford Street är shoppinggatan nummer 1. Utmärkt shopping hittar man också på Raffles City, Suntec City i marinaområdet samt i Chinatown.

Kläder, aktuellt mode eller skräddarsytt, det senaste inom kameroroch elektronik är särskilt fördelaktiga köp.

Läget strax norr om ekvatorn garanterar ett tropiskt klimat året om, genomsnittstemperatur 27 grader.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

VÄLKOMMEN TILL Mackmyra Bruk Camping: En Idyllisk Plats för Naturelskare och Golfentusiaster
väderkarta.se - Vädret på Mallorca
Resa til Rom
Boka tid
Slipp dyra flygresor - Semestra i husbil eller husvagn