Du är inte inloggad.

Artikel

Ska man använda kondom?

Det är inte ovanligt att man hör diskussioner som kretsar kring om man ska använda kondom eller inte. Hur kommer detta sig? Anledningen är att myntet har två sidor, det finns både för- och nackdelar med att använda kondom.

De främsta argumenten för att inte använda kondom brukar i dessa diskussioner vara att kondomen förstör känslan när man har sex. Genom att använda kondom har du denna isolerande "latexduk" emellan dig och din partner vilket minskar känslan, både rent fysiskt men även psykiskt.

På andra sidan har vi de som argumenterar för användning av kondom, och bland dessa hittar vi argument som att kondomen skyddar mot könssjukdomar och oönskad graviditet. Letar man efter andra preventivmedel hittar man faktiskt inte något annat preventivmedel än kondomen som skyddar mot just dessa två.

Jag personligen påstår att det helt beror från fall till fall om man ska använda kondom eller inte, problemet kan dock vara att folk inte är medvetna om riskerna och skillnaderna när det kommer till att använda kondom eller inte. En del tycker att det är pinsamt att köpa kondomer vilket kan leda till mindre användning i de fall där man egentligen hade rekommenderat kondom. Är man i ett fast förhållande behöver man eventuellt inte använda kondom utan använda andra preventivmedel eller inga alls beroende på hur man har det.

Jag vet att RFSU förespråkar mycket för användandet av kondom, och de har faktiskt tagit fram en helt underbar kondom enligt mig. Denna kondom använder sig av speciella naturliga ämnen för att få sex att kännas ännu bättre än va det gör att ha sex utan. Kondomen heter RFSU Power och går att köpa både i butik och på nätet.

RFSU har länge jobbat med att få svenskar att använda mer kondomer vilket jag personligen tycker att de sköter på ett ypperligt vis. Man måste göra folk medvetna om riskerna det medför att ha oskyddat sex, sen när de väl ÄR medvetna, då är det givetvis upp till var och en att bestämma hur de vill göra. Men att ta ett felaktigt beslut på grund av informationsbrist skulle vara väldigt förargligt. Så tänk till en extra gång och sprid ordet!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Få vita tänder
Tandblekning – så fixar du det själv
Slimma din kropp till midsommar
Ger LCHF näringsbrist?
Celluliter: orsaker och behandling,