Du är inte inloggad.

Artikel

Skäl att prova hemlevererade matkassar

På bara några år har ordet matkasse gått från att vara namnet på den plastpåse som används för att bära hem mat från affären till att vara ett helhetsbegrepp för enklare matlagning. I korthet går det ut på att de som prenumerera på en s.k. matkasse får fräscha och nyttiga matvaror levererade vid dörren en gång i veckan. Till alla matvaror följer recept vilket gör det enkelt och smidigt att tillaga sina måltider. Att köpa matkassar har blivit mycket populärt på extremt kort tid. Den som provar en gång förstår snart varför.

En av de största fördelarna med matkassen är den tid man sparar. Man slipper åka till affären och plocka ihop de ingredienser som behövs för kommande veckas middagar. Allt blir istället levererat direkt hem till dörren vilket sparar mycket tid. Detta särskilt för de barnfamiljer som bävar inför varje handlingstillfälle då barnen vill fylla vagnen med varor som inte föräldrarna är lika förtjust i.

Men trots att man sparar mycket tid så är de väldigt många, som har matkasse, som anser att de väljer det av en helt annan orsak – att det är nyttigt.

De som är hungriga och handlar i en affär köper otroligt lätt snabbmat som varken är nyttig eller billig. Detsamma gäller de som inte har fantasin nog att komma på vad de ska äta till kvällen. Med tanke på att det vi stoppar i oss påverkar hur vi mår borde betydligt fler tänka till en gång extra innan snabbpizzan läggs i varukorgen. Men så är det inte. En lösning är istället att beställa en matkasse. Dessa har fördelen att mängder av ingredienserna är ekologiska och samtliga maträtter blir betydligt nyttigare än snabbpizzan. För många är därmed matkassen lösningen på att äta nyttigare och hälsosammare.

En annan orsak till att testa en matkasse är att matkassen är billigare och sparar dig mer pengar än vad du tror. Det kan låta paradoxalt då man kan hävda att det är billigare att gå till affären och köpa matvarorna själv. Men nästan alla företag som erbjuder matkassar har ett starterbjudande som ger 30-50% rabatt på första kassen. Jämför det priset mot att handla allt själv och du kommer se att skillnaden är minimal, lägg där till den största fördelen att du inte själv behöver åka till matbutiken som sparar dig mycket värdefull tid. Men även till fullt pris är det inte säkert att kostnaden blir speciellt mycket högre än om du köpte och lagade all mat själv. Orsaken är alla de små extraprodukter som allt för ofta följer med när man handlar. Chokladbitar och tidningar ligger vid kassan av en orsak…

Dessutom är risken stor att man köper in för stora mängder som behöver slängas bort när de blir gamla. Detta problem får man aldrig med matkassen eftersom alla ingredienser är beräknade att gå ut under veckan.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

3 saker du bör veta innan du renoverar
Viktigt att tänka på vid takbyte
Allt om kakel
Luftvärmepumpar Stockholm
Lär dig om hur du håller hemmet tryggt