Du är inte inloggad.

Artikel

5 skäl till att inte sköta taktvätt själv

Det börjar bli dags för taktvätt och du tänker att du minsann kan ta hand om din taktvätt själv. Du har ju en spruta och de medel som behövs och inte är du höjdrädd. Men det finns faktiskt anledningar till att inte göra detta jobb själv. Här ska vi se på fem…

  1. Det är farligt

Ja, det är faktiskt farligt att rengöra taket. Det är långt upp och frågan är om du ens tänkt på vilka skor du ska använda. Dina gympaskor har inte det grepp som kan behövas på ett tak som blir halt av taktvätten.

  1. Det tar tid

När du är uppe på taket och tvättar det så kan du inte göra andra saker. Du kan inte gå till jobbet, du kan inte se en film och du kan inte vara med familj och vänner. Om du tycker att det är värt att offra allt detta för att du ska få göra rent taket kanske det går an, men tänk på saken.

  1. Det kostar en hel del pengar

Det är inte gratis att tvätta tak själv. Taktvätt kräver både redskap och medel. Din tid är inte gratis. När du räknar på vad det hela kommer att kosta dig kanske det inte krävs så mycket mer för att få proffs att sköta rengöringen.

  1. Det blir inte snyggt

Om du inte är proffs på taktvätt kan det mycket väl bli så att resultatet inte blir snyggt. Man ser att du har varit där och fått bort viss mossa men inte allt. Dessutom kanske du missar vad som händer när du jobbar på fel sätt och smuts skvätter mot fasad och över fönster.

  1. Du får träningsvärk

Om du inte sysslar regelbundet med taktvätt kommer du att få träningsvärk. Det kan göra ont i flera dagars tid efter att jobbet är klart. Det är en god anledning till att låta bli att göra rent taket på egen hand!

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

luft vatten värmepump
CE-märkningen inte alltid det man tror
Kay Bojesen - En designikon
Badrumsrenovering Rönninge
Flyttstädning Göteborg