Du är inte inloggad.

Artikel

Skoförvaring på nätet

Det är viktigt att ha ett bra system för skoförvaring i ett hem. Man behöver inte vara så många i en familj förrän det börjar bli ganska många par skor och stövlar. Genom att skapa en plats för varje par så blir det både lättare att hålla rent i hallen, eller var man än har sina skor, samt att hitta dem när de ska användas.

På nätet finns det många bra lösningar för skoförvaring, och mycket av det är inte alls så dyrt. Det enklaste, som många också använder, är helt enkelt att sätta upp skohyllor. På detta sätt kommer skorna bort från golvet och är samlade på ett ställe. Materialet kan variera, men trä är ganska vanligt och likaså metall. Vissa skohyllor har en liten bricka under där smutsen kan samlas upp, annars kan man alltid lägga en tidning på vintern när skorna droppar. Om det är många skor som ska användas på en daglig basis kan det löna sig att stapla ett par skohyllor uppepå varandra för att utnyttja det utrymme som finns.

Ett mycket bra alternativ för skoförvaring är skoskåp som är så praktiska. Här kan man stänga en liten dörr om skorna vilket gör att de dels är skyddade mot damm och smuts, de har sin givna plats samt man slipper se dem. Detta ger ett ännu större intryck av ordning och reda i hallen, och ingen behöver snubbla över skor som ligger slängda lite här och där. Återigen så finns det mycket att välja mellan, speciellt på nätet.

Det finns skoskåp som är höga och riktigt smala, de får plats på utrymmen som annars inte blir utnyttjade. Andra är lite bredare och där kan man lägga i två par skor på varje hylla. Poängen är ju att kunna ha en plats för varje par skor, och att alla ska veta var de kan ställa in sina skor. I vissa familjer ger man ett skoskåp till varje medlem, så att de vet precis var de har sina saker. En del skoskåp har små lådor högst upp där man kan förvara skosnören och annat som är bra att ha till hands.

Ytterligare ett alternativ är skoförvaring som hängs direkt på väggen eller på baksidan av en dörr. Här är skorna mer utsatta, men helt klart är de organiserade. Det kan till och med vara små fickor där man stoppar ner skorna så att de är delvis skyddade. Det viktiga är att förvara sina skor väl så att de är både organiserade och omhändertagna.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Jourstäd Umeå
Att köpa soffbord
Varför värmepump?
Reparation och konstruktion av tak i Sveriges huvudstad
LED-belysning i ditt hem