Du är inte inloggad.

Artikel

Smak på kosttillskott

 

Det finns många olika typer av kosttillskott - det finns kosttillskott för alla olika behov och om man Googlar lite så hittar man snabbt tester av kosttillskott. Det som stör mig lite med dessa tester är - dom tar sällan hänsyn till smaken på kosttillskott. 
 
Nu är smaken högst inviduell men man borde ändå kunna ge en vink om kosttillskottet smakar syntetiskt eller inte, om det finns smak eller om det är som att äta eller dricka wellpapp. Det finns inget som är så vidrigt som att köpa kosttillskott och sen upptäcka när man kommer hem att ditt kosttillskott smakar wellpapp eller i värsta fall - smakar illa.
 
Personligen så aktar jag mig för kosttillskott som smakar choklad om jag inte kan få en provpåse och prova innan jag ska köpa. Kosttillskott med choklad kan smaka antingen väldigt gott eller väldigt syntetiskt. Ska jag köpa något proteinpulver eller liknande så brukar jag alltid köpa proteinpulver utan egen kraftig smak. Sen smaksätter jag drinken själv med något. Ska man göra en shake på ett gym kan man alltid ha ned en dutt vaniljsocker så får du lite mjuk smak.
 
Du kan läsa mer och köpa kosttillskott här.
 
Men vilka chokladiga kosttillskott äter jag då? Jo, jag äter mycket Dahlblads. Dahlblads kosttillskott smakar verkligen choklad och mycket choklad. Dahlblads choklad-mint kaka är min favorit - den känns mer som godis än som kosttillskott och den kan jag till och med använda som godis om jag blir riktigt godissugen. Dalblads kan du hitta här.
 
Men man ska alltid komma ihåg att kosttillskott är ett komplement till en god och välbalanserad kost och absolut inte istället för.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Teambaserad försäkringsutredning för Försäkringskassan av läkare
Hälsokost - det naturliga apoteket
Motions lopp MTB 2020
Akupressur i vardagen
Varför ska jag ha en personlig tränare?