Du är inte inloggad.

Artikel

Smarta tips för dig som letar hotell i London

Få andra städer i Europa kan mäta sig med London i storlek och det är inte av en slump som den brukar kallas för Europas metropol. För resenärer som inte varit i städer med liknande storlek finns det en hel del att känna till innan man börjar boka sin resa.

Oavsett var du väljer att bo i London så kommer du inte kunna gå till allt om du inte vill lägga både mycket tid och energi på den biten. Ett hotell mitt i centrala London kan enkelt ha 5-6 km fågelväg till sevärdheter och platser som fortfarande förknippas ligga i centrala London. Ett avstånd man givetvis kan gå men det är kanske inte där man vill lägga sin energi.

Det bästa du kan göra innan du bokar hotell är att ta reda på vilka platser du kommer besöka under din vistelse. Försök markera ut museum, torg, sevärdheter, shoppingcentrum och andra platser som du vet med dig att du vill besöka. Det kommer ge dig en ungefärlig bild av vilka delar av London du ska till. Om många markörer hamnar nära varandra är detta givetvis ett intressant ställe att försöka hitta hotell i närheten av.

Priset på hotellen är ju en annan faktor som styr mycket och det kan kosta en del att bo i bästa delarna av centrala London. Att använda sig av tunnelbanan är relativt enkelt om du på förhand har läst på lite om vilka linjer som är intressanta för dig och du kan t.o.m. köpa resekort som levereras hem till dig i Sverige innan du anländer i London laddat med en viss summa.

Tunnelbanan gör att du ganska snabbt kan transportera dig genom London men om du kan så vill du gärna undvika byten. Inte för att de nödvändigtvis gör att det tar mycket längre tid utan att det helt enkelt är lättare som turist att endast behöva hålla sig till en linje och inte hålla för många stationers namn i huvudet.

Circle är en intressant linje för turister som går runt i en cirkel i centrala London. Det gör att du kan titta på hotell t.ex. väster om Hyde Park och på så sätt få ner priserna för ditt boende men samtidigt ha nära till en tunnelbanestation med denna linje.

Det finns andra linjer som går längre ut i London än Circle och då sjunker hotellpriserna ännu mer. Samtidigt ökar dock resetiden in till staden och det är inte omöjligt att du behöver göra minst ett byte. Det gäller att avväga vad man vill få ut av sin resa här men oavsett var du väljer att bo så kommer du som en turist nästan garanterat att behöva använda dig av tunnelbanan om du ska vara där mer än endast ett par dagar.

Om du väljer att bo längre ut så blir det tråkigare att göra en vända på hotellet mitt på dagen även om det givetvis går det med. Många som väljer detta alternativ tar ofta med sig det som de behöver för dagen och återvänder inte förrän på kvällen eller kanske t.o.m. sent på natten.

Det finns en del bra hemsidor att använda sig av för att hitta bra hotell i London som passar ens egna behov. Hemsidan http://hotelllondon.nu är en av mina favoriter.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Reseguide till Thailand
Ordna en lyckad tillställning i Helsingborg
Fördelar med tåg gentemot buss, bil och flyg
Vår familjesemester på Teneriffa
VÄLKOMMEN TILL Mackmyra Bruk Camping: En Idyllisk Plats för Naturelskare och Golfentusiaster