Du är inte inloggad.

Artikel

Snabbkopplingar för alla behov

En snabbkoppling är en typ av verktyg som används för att ansluta rör, slangar och ledningar med varandra. Som det även framgår av namnet är snabbkopplingar både snabba och smidiga att använda i många olika situationer där det är viktigt att anslutningen sker snabbt för att förhindra möjligt spill eller läckor. De är konstruerade för att vara så lätta som möjligt att montera utan att några verktyg behövs, samtidigt som de är mycket starka och tåliga. Därför finns det även många användningsområden för snabbkopplingar av olika typer.

 

Ett måste inom industrin
Tack vare deras höga tålighet och enkla montering används snabbkopplingarna inom flera industriella branscher. Några av dessa är till exempel processindustrin, fordonsindustrin, maskinindustrin och plastindustrin, bara för att nämna några.

 

Välj rätt snabbkoppling
Det finns som sagt inte bara en typ av snabbkoppling, utan en oändlig mängd olika typer av snabbkopplingar som skiljer från varandra när det gäller material, gängtyp samt tålighet. En del kan monteras även under ett pågående arbetstryck, medan andra inte gör det. Det är även viktigt att veta vilket material snabbkopplingen är tillverkad av eftersom en del material inte klarar av de påfrestningar som t.ex. extrema temperaturer eller frätande ämnen orsakar.  Ska man använda snabbkopplingen inom industrin är det därför oerhört viktigt att man väljer en snabbkoppling som passar till ändamålet. Snabbkopplingar tillverkas ofta av stål som är antingen kromaterat, förzinkat eller rostfritt, men förekommer även i andra material.

 

Camlock
Camlock är en mycket mångsidig snabbkoppling som tack vare sina utomstående egenskaper och höga tålighet kan användas inom en mängd olika områden. Vissa camlock klarar av temperaturer på upp till 225 C grader och kan användas vid transport av både fasta och flytande ämnen samt gas. Tack vare sin höga säkerhet brukar camlock ofta användas i tunga industrier och kärnkraftverk där kraven är mycket höga.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Industriklättring i många arbeten
Få ordning på röran och investera i bra interiörställningar för budbil
Så beräknas din nettolön 2019
Vilket mobilabonnemang ska du välja?
ISO 27001 kan hjälpa dig att följa GDPR och andra IT-säkerhetskrav som ställs av EU