Du är inte inloggad.

Artikel

Snöslungor och snöredskap

För alla oss som äger en snöslunga, så finns det en hel uppsjö med olika redskap att skaffa till. Om du behöver köra där det är isigt eller halt så kan ett par snökedjor vara utmärkta att köpa till. Stiga snöslungor har bland annat skrivit om detta. Att jämföra olika modeller för snöslungor är ofta en väldigt god ide innan man bestämmer sig för att köpa en. Man får nästan alltid vad man betalar för när det gäller snöslungor, så vill du ha en rejäl slunga som håller i väder och vind kan det vara värt att lägga någon krona extra på det.

Förmåga att slunga snö

Snöslungor finns i en rad olika storlekar. Allt ifrån den väldigt smala elslungan till de större bensindrivna tvåstegs slungorna. Om man brottas med mycket snö över stora ytor bör man verkligen överväga att köpa en tvåstegsmodell då denna är betydligt effektivare att slunga bort snön än exempelvis de ofta mindre ensteg slungorna. Sen har tvåstegs snöslungorna också möjlighet att köra på grus eller steniga uppfarter, just för att skruven går att ändra höjd på. Riktigt behändigt om man nu inte bara ska köra på en asfalterad uppfart. Sen finns det även olika bredd på matningshuset. Detta har helt enkelt att göra med hur mycket snö och hur stora ytor man ska slunga bort snön från. Desto större matningshus desto snabbare går det att få undan snön helt enkelt.

Jämför snöslunga innan köp

Många har gått på niten att de köpt en liten elektrisk snöslunga, bara för att senare inse att den tar lika lång tid på sig som att skotta för hand. De skulle istället ha köpt en större kanske tvåstegs modell för att skotta bort snön på ett effektivt sätt. Stiga snow prisma är en utmärkt 1-stegs snöslunga som går på bensin. Det är väldigt effektiv att ta bort snön med, samtidigt som den inte är för stor och otymplig. Denna är förmodligen en av stigas populäraste modeller. Är man ute efter en enkelt med samtidigt prisvärd modell på snöslunga, så är snow prisma verkligen att rekommendera.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Dags att lämna?
Olika byggföretag i Stockholm
Badrumsrenovering Åkersberga
Passepartout och ramar
Boodil - sälj lägenhet utan mäklare