Du är inte inloggad.

Artikel

Solsäkra Hvar i Kroatien

Som en av de solsäkraste platserna i Kroatien har Hvar blivit ett populärt resmål under den svenska sommaren bland svenskar som vill solsäkra sin semester. Den lilla ön som ligger utanför Split i Kroatien erbjuder vackra stränder, turkost klarblått vatten och en mysig atmosfär. Även om mycket på ön kretsar kring sol och bad så finns ett begränsat med trevligt utbud av aktiviteter och sevärdheter att göra. Förutom att göra en dagstur till några av de mindre orterna på ön är det populärt att hyra en cykel och upptäcka ön på egen hand. Den vackra naturen gör att ön i sig är en upplevelse och det finns många vackra platser att stanna på och bara njuta av den vackra utsikten.

De två populäraste platserna på ön är Hvar Stad och Stari Grad och det är också här man hittar majoriteten av hotellen på ön. Något att tänka på är att även om ön har ett bra utbud av hotell så blir de lätt fullbokade under högsäsongen vilket gör att vill man veta att man får den standarden på boende man önskar under sin semester rekommenderas det verkligen att man bokar sitt boende i förväg. Hvar Stad är också centrum för öns nattliv och för den som kommer till Hvar för att festa rekommenderas det att bo i den lilla staden.

För att ta sig till Hvar på lättaste sätt flyger man från Arlanda till Split för att sedan ta en färja från Split till Stari Grad på Hvar. Det går även att ta sig till Hvar från Italien om man kommer den vägen.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vilken dag du köper flygbiljetter kan spara dig pengar
Reseguide till Thailand
Utforska Bohuslän: Guide till Populära Campingar för Din Husvagnssemester
Resa inom Sverige
Golfresor i Spanien – en perfekt get-away för dig som älskar sol och värme!