Du är inte inloggad.

Artikel

Spabad, massagebad

 

Det är många som drömt om att ha ett eget spa hemma. Att kunna unna sig ett bubbel eller massagebad på kvällen utan att någon stör. Att ta hand om sig själv och sin kropp är något som många av oss tycker är viktigt och med produkter som massagebadkar, infraröd bastu, ångbastu massagefåtöljer så blir detta möjligt.

 

Spabad och hemmaspa har funnits mycket längre än vad de flesta tror. Forskare har hittat bevis på att spabad har funnits i över 5000 år. Man använde då varma källor som badkar. Man har också hittat bevis på att man i det gamla Egypten använde sig av vulkaniska sänkor med upphettade stenar i vattnet för att bada. Men även de gamla grekerna har varit med och utvecklat spabad och hemmaspa som vi känner till dem i dag. De högst ansedda människorna i samhället träffades ofta vid varmvattenkällor eller vulkaner där mineralbad anlagts för att diskutera filosofi och bota krämpor.

 

Man badade för hälsans skull även i Japan. Man badade då i stora träkar. Amerikanerna som kämpade i andra världskriget tog seden med sig till USA. Men i sitt hemland hade redan ursprungsbefolkning gjort något liknande då de redan innan koloniseringen badat i varma källor för sin hälsas skull. Källorna ansågs ofta vara något religöst och magiskt och blev även populära hos europerna. USA:s första president, George Washington, tog sig bland annat till en av dessa källor för att bota sina krämpor.

 

Från dessa gamla seder har sedan dagens spabadkar, massagebadkar, bubbelbad och mycket annat utvecklats. Francis X Bushman var den första att installera ett så kallat spabadkar. Detta hände 1915 iHollywood. Den före detta presidenten Franklin Delano Roosevelt, sjuk i polio, använde sig ofta av

spabad för att lindra sina krämpor.

 

Från spabaden kom sedan också varmvattenbadkaren, även dessa en amerikansk uppfinning. Varmvattenbadkaren togs fram under 60-talet och hade den japanska seden som förebild. Dessa bad lade grunden till de akrylspa vi har i dag.

 

I dag har vi både spabad och hemmaspa och det finns en viss skillnad på de båda. Ett hemmaspa kan minst lika skönt som ett spabad. Ett hemmaspa kan ofta bestå av ett par olika krämer, inpackningar eller liknande som jobbar för att göra din hy mjukare och förstås även få dig själv att glömma stress och bara känna lugnet. Fotbad, massagekuddar, massagestolar och liknande kan också vara produkter du använder dig av i ditt hemmaspa för extra komfort. En massagekudde kan till exempel vara ett väldigt bra komplement till ditt badkar.

 

När det gäller spabad är dessa mer utvecklade, större och därmed också dyrare än ett hemmaspa. Ett spabad består ofta av massagebadkar, bubbelbadkar, infraröd bastu, ångbastu och andra produkter i samma genre. Massagebadkar, bubbelbad och andra relaterade produkter kan du ofta hitta hos välsorterade butiker, så som Sparmax.se, både på nätet och i fysiska butiker. Ett spabad är dessutom ett bra val om ni är flera i familjen som tycker om att behandla er kropp på detta sätt. Ofta kan massagebad och dylikt passa bra in i trädgården eller på altanen och tar inte upp särskilt mycket plats. Dessutom är massagebadkar, bubbelbadkar och liknande ganska lättskötta och fungerar bra under alla årstider.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Köp rätt belysning till ditt kök
Bada spabad är romantiskt
Eldstäder utan skorsten hos Eldstadsbutiken
Ett Rent Hem - Städfirma i Stockholm
Hur rent är ditt tvättrum?