Du är inte inloggad.

Artikel

Spara och investera effektivt.

Det är inte så lätt för alla att förstå varför man borde ha ett seriöst sparande om man inte inser potentialen och möjligheterna i ett sådant, denna artikeln handlar om att få dig som läsare att förstå vad du kan åstadkomma med små, små medel under lång tid.

Anledningarna till varför du ska spara kan vara flera, oavsett mål så leder sparandet dock onekligen till större valfrihet i livet.

Kanske vill du kunna gå ner i arbetstid utan att behöva leva snålare när du blir äldre?

kanske vill du bo i ett riktigt stort hus med bra läge eller äga en riktigt lyxig bil?

Detta kommer du ha möjlighet att välja mellan i framtiden om du börjar spara och investera idag!

Det må låta tråkigt eller omöjligt eller att det skulle ta så lång tid tills dess men åren går snabbare än du tror, om du fick välja, hade du då inte önskat att du började spara seriöst redan för flera år sedan?

-till exempel, säg att du började spara 500 kr/mån med 8% avkastning för ca 5 år sedan, då hade du idag haft hela 34690:- på banken! Hade du istället sparat 5000 kr/mån, vilket är möjligt om du stryper onödiga utgifter så hade summan varit väldigt mycket högre!

Har du inget långsiktigt sparande idag så är det dags att börja spara åtminstone 500 kr från och med nästa månadslön, så har du en bra summa efter 5 år, mer efter 10 år och ännu mer efter 15 år!

Åren går fort och det är endast du som varje månadslön väljer hur rik du vill vara i framtiden för räkna med att du en dag står där 10 år framåt i tiden, fattig eller rik är upp till dig!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Ett bra lönesystem kan förbättra företagets resultat
Hur får man en bättre strategi för marknadsföring på nätet
Att tänka på vid lån till bil
Fakturaköp är ett smart sätt att frigöra likviditet snabbt
Jämför Lån