Du är inte inloggad.

Artikel

Stationär speldator

Om du har funderat på att köpa en ny stationär speldator har du säkert noterat att det finns väldigt många att välja mellan och att det inte verkar finnas någon begränsning för hur mycket pengar du kan lägga på en stationär speldator. I denna lilla guide kommer jag kortfattat beskriva vad du ska tänka på inför köp.

Köpa färdigbyggd eller bygga själv?

Det första du ska fundera över är huruvida du ska köpa en färdigbyggd eller bygga en egen stationär speldator. Fördelen med att köpa en färdigbyggd är att du får en som fungerar felfritt (förhoppningsvis) och som klarar de senaste spelen. Dessutom får du garanti på hela systemet. Är du däremot den där avancerade användaren som har datorer som ett intresse, ja då kan det vara en idé att bygga din egen. Då har du möjligheten att fritt välja vilka komponenter du vill samt eventuellt spara lite pengar. Önskar du färdiga förslag på komponenter rekommenderar jag http://www.xn--bstaspeldatorn-5hb.se

Färdigbyggd

Om du tror att en färdigbyggd stationär speldator passar dig bäst ska du se till att undvika märkesdatorer (datorer från tillverkare som t.ex. Acer) då dessa oftast har svaga grafikkort och inte är värda pengarna. Dessutom kan det bli problematiskt vid eventuella uppgraderingar. Mitt tips är därför att köpa en stationär speldator från en datorbutik som erbjuder ett specifikt sortiment av speldatorer. Det du ska tänka på är att datorer snabbt sjunker i värde, och att det därför är mer ekonomiskt lönsamt att köpa en ny med jämna intervall än att köpa en svindyr direkt.

Bygga själv

Om du istället vill köpa lösa komponenter och bygga ihop själv, är det en god idé att undersöka utbudet och jämföra priser på Prisjakt. Det du ska ha i åtanke är att enbart köpa komponenter från seriösa datorbutiker och att räkna in eventuella fraktkostnader. Satsa på ett kraftfullt grafikkort och glöm inte en SSD!

Slutord

Eftersom en stationär speldator är en dyr produkt som mycket annan hemelektronik, är det viktigt att du jämför olika alternativ och modeller. Om du önskar mer råd rekommenderar jag http://www.xn--speldator-stationr-1tb.se


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Jämför datingsidor – men låt någon annan göra det åt dig
Billiga hemsidor med hög kvalité
SEO vs PPC
Köpa ny speldator
Fusk till FarmVille 2