Du är inte inloggad.

Artikel

Stickat i rätt form och stil

När vi nu har kommit in på årets kalla månader, har stickade plagg flitigt visats på catwalken, såsom olika typer av perfekt och elegant stickade Kofta för dam men även varianter av trendigt stickade klänningar för kvinnor. Vilken modell passar din figur?

Pojkaktig figur: En figur som tenderar att vara smal, med liten byst och små höfter. I stället för att försöka lägga till kurvor med stora jumprar, införskaffa två eller tre stickade plagg som framhäver din slanka figur. Stickade klänningar med en smal passform passar bra eftersom att den kommer att visa upp din platta mage. Jumprar med V-ringning i halsen fungerar också utmärkt eftersom att de drar mer uppmärksamhet till din byst. Kvinnor med den lite pojkaktiga figuren bör undvika jumpers i ljusa färger eller konstiga mönster. Istället bör de sikta på solida färger tillsammans med iögonfallande accessoarer.

Päronformad figur: När det kommer till kvinnor och stickat, bör de med breda höfter undvika tunikor eftersom att det kan dra uppmärksamhet till problemområdet. Istället är midjekorta, stickade modeller ett mycket bra val. Föredrar du att bära längre stickade klänningar, se till att de höljer över höfterna i stället för att krama dem. Prova en V-ringad knit sweater. Den är varm och balansera upp din övre halva av kroppen mot den nedre halvan.

Figur petite: Den som är petite, ser bra ut i kläder som framhäver midjan. Jumpers, klänningar och koftor med bälten som hänger runt höften passar denna figur perfekt. Kortare jumpers eller stickade tröjor med trekvartsärm fungera också bra. När det kommer till design bör petite kvinnor undvika allt för skrikiga färger. Välj istället enhetliga färger och lägg till accessoarer som halsband och armband.

Lång figur: För den som är lång passar många stickade stilar. Klänningar i jumpermodell kommer att visa upp din längd bra och framhäva dina långa ben. Likaså väljer den som är lång ofta koftor och jumprar eftersom att den ger en elegant och skräddarsydd silhuett. Långa kvinnor passar i både ljusa färger och mönster. Känn dig fri att välja stickat med både ränder och diagonala mönster.

Storbystad: Den med stor byst passar bäst i stickade plagg som slimmar till den övre halvan av kroppen och balanserar ut den nedre. Välj gärna långarmade tröjor och övriga stickad plagg som har djup V-hals och undvik polostickat eftersom att det kommer att få dig att se tyngre ut upptill.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att hitta kläder och skor i små storlekar
Gerberan, blomman som gör dig glad!
Köp klockor i present
Fyra saker att tänka på då du ska köpa färgpatroner till skrivare
Jackor och kläder inför sommaren