Du är inte inloggad.

Artikel

Stopp i avloppet innebär stora risker för stambyte

Ett stopp i avloppet kan orsaka förödande skador på en fastighet, misstänker man detta bör man kontakta ett företag som utför spolning av rören. Ett stopp som inte försvinner med hjälp av högtrycksspolning kan skada ett rör allvarligt.  Detta leder i sin tur till sprickor och svåra fuktskador, ett stambyte blir nödvändigt.

Ett sprucket rör kan orsaka väldigt stor skada på fastigheten, återkommande vattenläckor bildar en perfekt grogrund för mögelsporer och röta. Genom att utföra en besiktning av fastigheten fastställer man om ett stambyte är aktuellt, fackmannen skapar sig här en bild av problemet och vidarerekomenderar därefter en lämplig åtgärd.

Stopp i avloppen och vattenskador kan bero på stammarnas livslängd

Alla stammar är inte likadana, man ha runder åren funnit flera fördelar med olika typer av material och därför kan man finna stammar tillverkade av så väl plast som gjutjärn. Generellt sett brukar man räkna stammar av plast till den kategori som har något kortare livslängd, det är inte heller helt ovanligt att plaststammar spricker av diverse påfrestningar. Man kan dock säga att de flesta stammarna håller allt från 30 – 60 år beroende på tillverkning och material.

När ska man då göra en besiktning av stammarna?

Gjutjärnsledningar användes frekvent vid husbyggen på 1960- och 70-talet, är man villaägare och vet med sig att huset byggdes under denna period bör man göra en besiktning av stammarna omgående då dessa nu räknas som äldre. Livslängden kan som sagt variera något, de avlopp som finns i kök är mer utsatta för stopp än de som finns i badrum då de dessa dagligen utsätts för diskmedel, fett och slitage. Mer information om avloppsspolning finns på http://www.stoppiavloppet.net/. Köksavloppet rostar fortare än övriga avlopp, därför bör man alltid ha ett vakande öga på dessa då det lätt kan uppstå problem. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Bryr sig tjuven om att det finns villalarm?
Billig skruv
Vad ska vi ha för bord i köket?
Sommardäck datum
Badrumsrenovering Vallentuna