Du är inte inloggad.

Artikel

Styrketräna hemma

Styrketräning är en mycket bra form av träning för både gammal och ung. Om du kommit upp en bit i åren skall du inte dra dig för att varva annan träning med styrketräning. Det är mycket viktigt att bygga upp styrkan i sina muskler när man blir äldre och detta gäller särskilt för äldre damer. När kroppens produktion av hormoner förändras är det inte ovanligt att styrkan i skelettet minskar och det behövs starkare muskler kring ryggrad och lårbenshalsar. Riskerna för benbrott minskar om musklerna tränas upp. Tänk också på att skelettet kan behöva få ett tillskott av kalk för att stärkas.

Styrketräning behöver inte alls vara komplicerad, men kanske måste man först få lite information om hur de olika repetitionerna skall göras. Boka några timmar på ett gym eller på Friskis och Svettis för att få tips på ett anpassat träningsschema. Efter att ha fått ordentliga information är det bara att sätta igång och träna själv.

Antingen väljer man att gå till gymmet även efter introduktionstimmarna eller så fortsätter man träningen hemma. Träningsredskap hittar man på sportaffärer, men de går också att köpa online. Om man vill köpa ett helt multigym är det ofta mycket billigare att köpa hem ett sådant via en webbshop. Vi kan tipsa om Gymkompaniet. Här finns stora, kompletta multigym av mycket hög kvalitet till bra priser. 

Ett multigym är bra på så sätt att i denna maskin kan man träna väldigt många muskelgrupper. Det är en allroundmaskin och det behövs då inte mängder av olika specialmaskiner. Tänk på att ett multigym tar en hel del plats. Se till att utrymmet finns i hemmet innan du beställer ditt gym. Fördelen med ett multigym är att det är en enda maskin - du slipper ha en stor mängd träningsredskap utspridda i hemmet.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Strumpor och material
Vita tänder
Hemorrojder - Diagnosering och behandling
Hudvård online
Viktminskning