Du är inte inloggad.

Artikel

Svårt för långa killar att hitta välsittande kläder

Lång och ståtlig. Så heter det. Det gör det för att lång är ett positivt laddat ord. Är du lång ska du vara stolt. Så sant, så sant! Men….ja, här kommer ”men-et”, är du riktigt lång kan det vara ganska tidskrävande att hitta kläder som passar. Det är inte bara att gå in i vilken affär som helst för att shoppa loss. Nej, det krävs provande och åter provande för att hitta rätt.

Är du lång och smal kan du ganska snabbt hitta kläder som är långa nog. Detta är oftast kläder i storlek Large, XLarge eller XXLarge. För den som är riktigt lång och smal är dessa kläder oftast alldeles för breda. Går man då ner en storlek för att hitta en smalare modell, ja, då är kläderna plötsligt alldeles för korta.

Är du lång och storvuxen är problemet det omvända. Det är ganska lätt att hitta kläder i större storlekar. Problemet är att de oftast är alldeles för korta för den som är riktigt lång.

Ja, det är inte lätt att vara människa alltid. Men det är kanske en tröst i eländet att problemet med att hitta rätt storlek är en verklighet för så många, inte bara långa. Den som är kort och smal eller kort och storvuxen, har samma problem.

Det finns specialbutiker som inriktar sig på speciella storlekar. De ligger oftast i storstäderna, så om du råkar bo i en sådan kan du ha tur. Och i utlandet, t ex i London, finns det ett mycket bättre storleksutbud än här hemma. Så ska du resa utomlands till en storstad, passa då på att ta reda på om det finns några bra butiker som erbjuder de storlekar du letar efter. Då kan du, om kassan tillåter det förstås, shoppa loss och ladda upp ett lager med kläder i just din storlek!

Det finns också en hel del bra onlinebutiker som erbjuder kläder i både stora, små, långa och korta storlekar. Alla långa killar kan kika in här för några specifika butikstips.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Deluxe sortiment på ingång hos skinnplanbok.se!
Däck till vintern
Mobiltillbehör
ny enkel balklänning samling meddelas vid smiliving.com
Vinterrea 2014 på Spartoo - fler än 30 000 modeller med upp till 60 % rabatt!