Du är inte inloggad.

Artikel

Svettbehandling Stockholm

Svettning är en naturlig funktion som ansvarar för att kyla ned kroppen för att undvika överupphettning. Dom flesta svettkörtlar släpper ut en luktfri, klar vätska. Dessa finns i stort antal i armhålor, handflator, panna och fotsulor. Hjärnan skickar ut signaler till svettkörtlarna i respons till en rad stimuli som överupphettning, hormoner, känslor och fysisk aktivitet.

De med hyperhidros har antingen ett nervsystem som skickar ut för mycket signaler eller svettkörtlar som överreagerar på signalerna. Svettkörtlarna blir då överaktiva och gör att man svettas mycket.

Hyperhidros eller överdriven svettning är en vanlig sjukdom som påverkar det sociala och yrkesmässiga livet negativt. På Svettkliniken Stockholm behandlar leg. läkare överdriven svettning med Botox. För de flesta upphör svettning på det närmaste helt efter 2-4 dagar och effekten av svettbehandling med Botox brukar att hålla i 4–6 månader varpå ny behandling får genomföras.

Hyperhidros medför ett stort handikapp för många. Att svettas mycket påverkar självkänslan, klädval, det sociala livet och arbetssituationen. Att svettas mycket kan starkt reducera livskvalitet.

Armsvett orsakar missprydande fläckar på kläderna och ibland dålig lukt. Handsvett gör att det känns svårt att hälsa eller ta i andra människor. Ansiktssvett kan kännas pinsamt och kan uppfattas som täcken på att man är osäker och nervös. Fotsvett gör att man inte vill ta av skorna av rädsla för att det skall lukta fotsvett och för att lämna svettfläckar på golvet.

Svettbehandling med Botox kan användas på alla områden av kroppen men är vanligast att använda i armhålor, händer, panna och fötter. Botox mot svett injiceras med små kanyler och läggas i läderhuden. Där blockerar det nervändarna från att stimulera svettkörtlarna. Svettningen upphör oftast efter 2–4 dagar. Behandlingseffekten håller oftast 4–6 månader varpå ny svettbehandling får genomföras.

Svettkliniken Stockholm har lång erfarenhet av hyperhidros behandling och utför svettbehandling i Stockholm. Leg. läkare utför behandlingarna och hjälper dig till en svettfri vardag!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Är tandblekning farligt?
Effektiva och trygga metoder att ta bort fördelsemärken
5G mobilteknologi har inget samband med corona-influensan!
Maria Åkterberg Schampo
Ugn med ånga för hälsans skull