Du är inte inloggad.

Artikel

Test av olika typer av matkassar

http://klaramaten.se/matkasse-fardiglagad-mat/En minitest av olika TYPER av matkassar

Att prenumerera på matkasse av något slag har blivit så vanligt att det pratas om det i nästan varje fikarum.

Vilken har då den bästa matkassen? Ja det är som med allt annat – det beror lite på vilka behov man har och vad man värdesätter mest.

Vi började därför testa olika matkassar, genom att helt enkelt använda sig av deras introduktionserbjudanden.

Vi har hittills testat Linas Matkasse, Middagsfrid samt Klara Maten.

Linas Matkasse:  Man kan prova på OLIKA typer av matkassar hos Linas, den billigaste kallas Linas lättlagade matkasse – prova på pris 299kr (ord pris 619kr) eller Linas Inspirationskasse också 299kr(629)

Vi testade Inspirationskassen som har följande kora sammanfattning ” Nytänk och husmanskost i en inspirerande blandning”. Man kan dessutom välja storlek (bra om man är olika antal personer som skall testa),  antingen 4 pers i 3 dgr eller 2 pers i 4 dgr. Vi testade 4 pers i 3 dg.

Vi hade höga förväntningar på Lins eftersom den fått både bra omdömen och tillhör de marknadsledande. Men vi blev inte helt imponerade, inte heller besvikna men med tanke på att den kallades Inspirationskasse hade vi förväntat oss lite mer. Två av maträtterna var helt OK men inget extra egentligen, två var under medel.

Två veckor senare testade vi Middagsfrid och betalade 599kr. Då Middagsfrid var först ut på marknaden och hållit på sedan 2007 så hade vi ännu större förväntningar på denna.

Här var recepten lite enklare vilket säker kan passa en del. Maträtterna var OK men ändå inte särskilt märkvärdiga.

Kan man laga mat något sånär kan man laga lika god mat eller bättre själv – men här får man hem både maten och recept förstås.

Tredje matkassen vi prövat är den från Klara Maten.  De har inte hållit på lika länge och har ett lite annorlunda koncept. Där får man hem en matkasse med FÄRDIGlagad mat – som bara är att värma. Dem är vakuumförpackad så maten har ganska lång hållbarhet. De har 5 olika matkassar att välja mellan beroende på hur många portioner. Från 4 portioner upp till 16 portioner (4 pers, 4 olika rätter)

Skillnaden och fördelen med Klara Maten jämfört med de övriga är alltså att du inte ens behöver ägna tid åt att laga maten. För stressade barnföräldrar där båda kanske jobbar och sedan skall det hämtas på dagis eller skjutsas till olika aktiviteter, hinnas med eget gym och träning osv. – då kan det vara skönt att vissa dagar i månaden kanske även slippa tänka på att lägga tid på at tillaga maten.

Eftersom det här med smak och andra saker är subjektivt är det svårt att utse bästa matkasse av dessa tre vi testat. Mitt tips är att köra någon av de två första matkassarna (eller kanske någon annan, Ecoviva tex med inriktning på ekologiskt) samt Klara Maten de dagar då det är extra körigt med aktiviteter – och 2 veckor försöka laga maten själv. Recept kan ju lätt hittas på nätet och handla annat måste man ju göra ibland ändå – på så sätt glömmer du inte bort hur man lagar mat….

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Torv och torvighet i single malt whisky
Ceviche - recept och skillnader
De 5 bästa pasta carbonara restaurangerna i Rom
Kära restaurangägare - kaffet ska smaka gott
Swea Hof