Du är inte inloggad.

Artikel

Tjäna pengar på enkäter på nätet

Det finns mängder av sätt att tjäna pengar på nätet. En del bra – en del mindre bra. Att göra enkäter är ett av de enklaste sätten. Det som krävs är att man anmäler sig till ett företag med namn och mailadress. Ofta krävs det inte mer för att komma igång. En del företag vill även veta en del personinformation för att man ska kunna få enkäter som passar ens profil så bra som möjligt. Man brukar även få fylla i hur ofta man vill att enkäterna ska komma. Vill man göra detta för att tjäna pengar finns ingen anledning att inte önska att få dem så ofta som möjligt. Detta brukar vara 4-6 gånger i månaden.

När företaget har en enkät som de vill att människor ska fylla i skickar de ut ett mail till alla där det står hur lång tid enkäten beräknas ta och hur mycket man kommer att få som ersättning. Det brukar röra sig om insatser på mellan två och tjugo minuter. Ersättningen brukar vara på ca 50 öre per minut.

Detta kan tyckas vara en mycket låg ersättningsnivå men timlönen blir bättre efter att man genomfört ett par enkäter. Då märker man hur man ska tänka och skriva för att det ska gå fort. Det ska tilläggas att detta inte är ett sätt att bli rik på och att timlönen kommer att vara låg hur man än jobbar. Men för de som anmäler sig till många företag (finns minst 10 att välja mellan) kan det generera en inkomst på några extra hundra per månad.  Dessutom finns det bolag som inte ger ut pengar utan istället biobiljetter eller annat. Ett exempel på det är Aftonbladet som ger en biobiljett när man genomfört ett visst antal enkäter.

Vissa har till och med appar som gör att man kan genomföra enkäterna var man än är. Enkelt sätt att tjäna pengar när man åker buss till exempel. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att tänka på vid lån till bil
Detta bör du ha koll på när du ska låna pengar
Vad kostar en inkomstförsäkring?
Fakturaköp – Ett effektivt verktyg för tillväxt
Fördelar med löpande bokföring