Du är inte inloggad.

Artikel

Träna genom att cykla!

Cykling som träningsform

Att använda cykling som träning är något som allt fler Svenskar får upp ögonen för. Gemensamt för de flesta som sysslar med offroad cykling eller andra typer av cykling på andra underlag än asfalt är att träningen är extremt effektiv, men eftersom man ständigt är på sin vakt känns den inte lika tung. Ett vanligt problem vilken träning man än utövar är just att träningen i sig är så tuff mot kroppen att den kanske inte blir av till slut. Därför kan det vara smart att hitta sätt att träna som inte är lika tråkiga att utföra, helt enkelt. Träningsformer som ger adrenalin blir allt mer populära. Cykling är bara ett exempel, som tillsammans med bland annat klättring är på stor tillväxt.

 

Hitta rätt cykel

Hur hittar man då rätt cykel? Beroende på vilken typ av cykling man har tänkt att ägna sig åt ska man anpassa sitt köp därefter. En mountainbike eller annan cykel avsedd för tuffare underlag finns ofta att köpa till rabatterat pris på olika butiker på internet. Genom att hitta dessa billiga cyklar kan man se till att få så mycket cykel som möjligt för pengarna. Bara för att man köper en billig cykel online behöver det inte betyda att cykeln i sig är av sämre kvalitet. Även kvalitetscyklar säljs ibland ut till lägre pris än normalt.

 

Cyklar & tillbehör

Stötdämpare är numera ett måste för att cykla på stigar och i skogen. Cyklar med bra stötdämpare är tillsammans med cykelns vikt kanske det man tittar allra mest på när man ska till att köpa en ny cykel. Cykeltillbehör är något som ofta kan köpas till betydligt lägre pris online än i vanlig butik.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Sportdryck
Kosttillskott anpassat efter träningsform
Är billiga proteinpulver säkra?
Träningskläder för tjejer
Vad finns det för olika typer av golfbagar?