Du är inte inloggad.

Artikel

Träningstips för att bli av med celluliter

Celluliter, eller apelsinhud, är ett tillstånd som främst drabbar kvinnor och som förekommer oftare på vissa delar av kroppen än andra, såsom på rumpa, höfter och lår – detta på grund av ansamlingen av fettdepåer på dessa delar av kroppen. Det är möjligt att minska celluliter och få en fastare och vackrare hud om du följer en hälsosam kost och motionerar regelbundet.  I den här artikeln redogör vi för träningsövningar som får dig att säga adjö till dina celluliter för gott!

1. Aerob träning

Aerob träning är ett bra sätt att bekämpa celluliter på eftersom denna metod bränner kroppsfett vilket gör att du därigenom uppnå viktminskning snabbare.

Exempel på bra aerob träning kan inkludera promenader, löpning, simning, cykling och att gå till gymmet för att göra spinning, aerobics eller step-klasser samt användandet av maskiner såsom löpband, roddmaskin, stationära cyklar etc.

2. För att få optimala resultat bör du kombinera aerob träning med muskeltoning. Detta kommer att arbeta direkt för att eliminera fett, rikta gärna in dig på de områden där du har celluliter. 

3. Knäböj! Att göra knäböj, eller squats, är en bra övning för att tona musklerna och bli av med celluliter. Till att börja, stå med ryggen rak och fötterna axelbrett isär. Böj nu knäna långsamt tills låren är parallella med golvet. Det är viktigt att hålla ryggen rak när du gör denna övning.

4. Benlyft är en av de bästa övningarna som du kan göra för att tona skinkorna och låren. Stå på alla fyra på golvet, stödd på dina underarmar och knän. Lyft ett ben och sträck ut det i höfthöjd. Håll benet där i några sekunder och återgå sedan långsamt till utgångsläget. Du kan göra denna övning 12 till 15 gånger med varje ben.

5. En annan bra övning för att bekämpa celluliter är att halvböja knäna i varje ben. Stå upp rakt med ena benet framför det andra, väl i denna position böjer du knäna något. Återgå till ursprungsläget.

6. Ljumske och skinkor. Att göra den här övningen är speciellt lämplig för att stärka skinkor och bli av med celluliter på detta område. Ligg på golvet på rygg med böjda knän och fötterna på golvet. Nu höjer du höfterna och lyfter hela bålen, medan du spänner dina skinkor.

7. För att bekämpa celluliter och se effekterna av träning på huden, är det viktigt att vara konsekvent med din träningsrutin och kombinera den med en bra kost. Detta är det mest hälsosamma och effektiva sättet att eliminera celluliter på.

Det finns också naturläkemedel som kan hjälpa dig bli av med celluliter som med hjälp av kaffe eller äppelcidervinäger.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Tips för att öka din viktminskning
Hallonketon och dess hälsofördelar
Ligg inte direkt på golvet och träna!
Munskydd i kollektivtrafiken
Vad kan jag förvänta mig av en cirkulation booster