Du är inte inloggad.

Artikel

Tre saker som kännetecknar snabblån

Idag finns det över 100 olika aktörer på svenska lånemarknaden som erbjuder snabblån. Några av de större aktörerna går att läsa på snabblåna.com och en rekommendation är att hålla sig till de lite större och mer kända lånegivarna eftersom man då är mer säker på att bli behandlad korrekt.

Men vad är ett snabblån? Vad skiljer det mot vanliga privatlån?

Det finns framförallt tre saker som kännetecknar de lån som faller under kategorin snabblån.

Första kännetecknet är att det går snabbt att ansöka om dem. Man behöver inte lämna in några intyg på arbete eller inkomst utan det enda man fyller i är personuppgifter, vilket konto som pengarna ska betalas ut till samt hur man vill betala tillbaka lånet. Det tar, om man är långsam, upp mot 90 sekunder. Det som sedan sker är att ansökan skickas iväg och man får svar inom kort om man får lånet eller inte.

Det andra kännetecknet är snabbheten i att få pengarna utbetalade. Från att man fått godkänt lån tar det inte många timmar innan pengarna går att ta ut från kontot. Söker man en lånegivare som är extra snabb bör man läsa på om de olika lånegivarna först för att se hur många timmar de har som gräns för att ha betalat ut pengar. Kortare recensioner om några av dessa går att läsa här.

Det tredje är återbetalningstiden. Snabblån fås snabbt men ska även betalas tillbaka snabbt. Man kan vanligtvis välja mellan 30-90 dagars återbetalningstid. Visserligen är även räntan betydligt högre än ett privatlån men med tanke på att man betalar tillbaka lånet på maximalt 90 dagar så blir den totala avgiften ändå inte speciellt hög i längden.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Värdera din bil gratis
Kraftig ökning av lån i Sverige
Investera i guld
Följ denna stora artikel om hur man kan tjäna pengar online
Lediga kontor i Göteborg – en expansiv framtid