Du är inte inloggad.

Artikel

Ulrika och Christopher Bjercke - Hunkydory

På 90-talet var modet i Sverige ganska tamt och slätstruket, särskilt när det gällde stickade plagg. Det var mest svart som gällde och snitten var varken särskilt inspirerande eller personliga. Något som Hunkydory's grundare, designerparet Ulrika och Christopher Bjercke, snabbt lade märke till när de 1996 återvände hem till Sverige efter sin utbildning vid Esmod i Paris. De bestämde sig därför ganska snart för att skapa en egen kollektion av mer personliga stickade plagg med romantiska och etniska övertoner. Sedermera har även de militära dragen kommit att sätta en allt större prägel på Hunkydory's design. Och det är just den unika kombinationen mellan det militärt strikta och det romantiskt mjuka som kännetecknar klädmärket än idag. Ett karakteristiskt Hunkydoryplagg brukar också visa upp en hel del skandinavisk-etniska inslag, liksom en avslappnad, nästan bohemisk, känsla.

I sommarens kollektion är de bohemiska influenserna särskilt starka då företaget hämtat inspirationen från modekulturen på den boho-chica partyön Ibiza. Men även öns vackra natur, sköna stränder, rena hav och färgsprakande korallrev har till stor del påverkat valet av färger i årets kollektion. Pastelliga och disiga toner blandas med neutrala nyanser, såsom beige, sand och naturvitt, och accentueras av sprakande och livfulla färger, som cerise, turkos och lime.

Hunkydory är ett företag som ständigt vill vara i rörelse för att hitta ny inspiration och nya infallsvinklar, men som samtidigt strävar efter att behålla det som gör klädmärket unikt. Och med sin välnyanserade kvinnlighet och ungdomliga attityd har Hunkydory's plagg snabbt blivit populära bland unga och modemedvetna kvinnor i hela världen. Klädmärket finns idag representerat i hela 16 olika länder, däribland USA, Australien, Storbritannien, och inte minst Sverige.

Hunkydory finns dock endast tillgängligt i ett begränsat antal exklusivt utvalda butiker. Men den som vill köpa kläder ur Hunkydory's kollektioner kan alltid göra det online via företagets egen webbshop - www.hunkydory.se. Frakt sker inom större delen av Norden.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Rosor
Doftnoter
Kaffets historia
Retromode
Can we get låna pengar online