Du är inte inloggad.

Artikel

Utrustning till videomöten

Videomöten är företagens nya sätt att kommunicera internt men i vissa fall även med externa parter. Videomöten är inte inspelade filmer som spelas upp vid ett senare tillfälle, utan det direktsänds för alla som är behöriga att ta del av informationen. Det innebär att även om en åskådare inte är där fysiskt går det ändå att ställa frågor om det är något man inte förstått. Hur ett videomöte går till varierar. En del väljer att sända på alla anställdas videoskärmar, om det till exempel rör sig om en informationsvideo, och då är det inte alltid möjligt att kommunikationen sker via två vägar, utan föredragaren för en monolog. Det finns många fördelar med videomöten som man ibland inte tänker på.

Vilken utrustning behövs för ett videomöte?

För att hålla ett videomöte krävs en tekniskt avancerad utrustning. Den kostar ganska mycket att installera och köpa med det är en oerhört lönsam investering. Tid är pengar, ett av de mest kända uttrycken som stämmer så väl. Med en videoutrustning är det just tiden som det går att spara in på väldigt mycket. Tänk hur många av de anställdas dyrbara minuter som går åt till att ta sig till olika möteslokaler. Internationella företag var några av de första att anamma dessa tillvägagångsätt att hålla i möten. Utrustningen som behövs är en kamera, eller två om önskan, för att visa både talare och eventuell whiteboard. Kameran kopplas sedan till en dator som sänder video vidare till mottagarna. Åhörarna sitter framför sina egna datorer och kan delta i mötet, det är även möjligt att använda sig av moderna mobiltelefoner.

Internet

Vid videomöten är det oerhört viktigt att ha ett internet med bra hastighet. Dålig uppkoppling innebär dålig kvalité på filmen och det kan förekomma brus och ibland även avbrott. Många operatörer erbjuder företag särskilda avtal för att kunna sända videomöten problemfritt. De bistår även med support om det skulle uppstå något tekniskt problem.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Internet är fullt av spam
Fördelar med mobilt bredband
Billiga hemsidor med hög kvalité
Är det svårt lära sig SEO och vart ska jag vända mig
Vad innebär tekniken AMP (Accelerated Mobile Pages)?