Du är inte inloggad.

Artikel

Vad är en one piece?

Ja, frågan är ju - vad är en one piece för något? Vet man inte vad en one piece är har man nog inte gått utanför dörren de senaste åren, för vem kan missa denna färgglada jumpsuit som är inspirerad av barnens sparkdräkt?

Det hela började med att tre norska killkompisar satt och funderade på hur det ultimata mysplagget skulle se ut. De kom då på idén att sätta ihop ett par mjukisbyxor med en hoodie, som då skulle bli en heldress, perfekt att mysa i. De sydde helt enkelt ihop mjukisbyxorna och hoodien men då uppstod problemet - Hur ska man ta sig i och ur denna jumpsuit? Då kom de på den klockrena idén att använda en zipkedja för att öppna och stänga sparkdräkten.

Jag tror det var 2007 som One Piece lanserade sitt första exemplar, sedan har det bara gått uppåt. Massor av nya modeller och varianter av One Piece har lanserats och det vore fel att säga att de inte är trendiga. På senare år har även One Piece-jumpsuiten tagit sig till andra länder, antagligen då norden inte är en särskilt stor marknad. Det sägs att marknaden här börjar bli mättad, men kan detta vara sant?

One Piece för barn

Trots att One Piece är inspirerad av barnens sparkdräkt har One Piece-företagen börjat sälja One Piece för barn. Jag antar att mammorna vill se sina barn i denna söta & trendiga sparkdräkt, så varför inte? Då One Piece även finns för barn nu, finns det helt enkelt One Piece-storlekar för alla.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Bertil Vallien
Varför jag är uppmärksam på med rätt nu
Vinterskor för kvinnor
Spara pengar genom rabattkoder och erbjudanden
Återvinning