Du är inte inloggad.

Artikel

Vad bör man tänka på vi sparande på sparkonto?

Att spara pengar genom fonder och aktier blir alltmer populärt, i synnerhet med tanke på de ofta dåliga inlåningsräntorna som bankerna betalar ut för de pengar man väljer att inneha på sparkonto. Däremot kan sparkonton vara en säker och effektiv sparandemöjlighet om man vet lite mer om hur den skall skötas och de fördelar som finns.

Ett; Hitta ett konto som har hög ränta!

I dag finns det ett femtiotal alternativ till storbankerna som erbjuder mångdubbla räntor för insatt kapital, jämför sparräntor noggrant innan du väljer. Var inte rädd för att byta bank eller aktör för ditt sparande.

Två; Hitta säkra konton

Svenska småbanker och finansinstitut håller hög klass och klarar av motgångar MEN ett konto med insättningsgaranti är att föredra! Se noggrant efter om det finansinstitut som du är intresserad av innehar insättningsgaranti.

Tre; Du ska kunna använda pengarna

Om du vill kan du självklart låsa pengarna och på det sättet få en mer förmånlig ränta, men det effektiva med att använda sparkonton är ju att man skall kunna använda pengarna omgående utan att behöva vänta så som man ofta behöver då man skall sälja av fonder eller aktier. Hitta ett konto där du kan sätta in pengar och ta ut pengar fritt!

Om man ser till dessa tre punkter så kommer man i Sverige i dag att kunna finna räntor runt 4% hos de som just nu betalar mest i inlåningsränta vilket får ses som mycket förmånligt.

Det finns i dag många olika webbsidor som erbjuder gratis jämförelse av ett stort antal konton där du själv kan skriva in dina önskemål och leta fram ditt bästa sparkonto.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

NIX-registret
Tjäna pengar till laget, klassen, klasskassan, föreningen
Hyr ut din bil privat
Så får du besökarna att känna sig trygga på din hemsida
Att jämföra mobilabonnemang